VersloSavaite.lt   
2009 12 14, 11:25
„TeliaSonera“ pirmoji pasaulyje pradėjo teikti 4G paslaugas

Image
Verslosavaite.lt nuotr.
Pirmadienį „TeliaSonera“ pirmoji pasaulyje pradėjo teikti komercines 4G paslaugas. Pirmieji pasaulyje komerciniai 4G tinklai įrengti Stokholme, Švedijoje, ir Osle, Norvegijoje.   

 

4G atveria naujas galimybes vartotojams, kurie nešiojamaisiais kompiuteriais naudojasi paslaugomis, reikalaujančiomis didelio greičio ir talpos – tokiomis kaip tiesioginės TV transliacijos internetu, žaidimai realiuoju laiku ir internetinės konferencijos.

reklama

 

„Didžiuojamės, kad ši bendrovė tapo pirmuoju operatoriumi pasaulyje, pradėjusiu teikti vartotojams 4G paslaugas, – sakė „Omnitel” prezidentas Antanas Zabulis. – „Omnitel“, naudodamasi „TeliaSonera“ grupėje sutelkta 4G diegimo patirtimi, bus pasirengusi pradėti teikti 4G paslaugas, kai tik Lietuvos rinka ir ekonominė situacija padiktuos 4G paslaugų poreikį šalyje.“

 

4G šiuo metu yra sparčiausia rinkoje egzistuojanti technologija.

 

„TeliaSonera“ 4G vartotojai gaus maksimalų 100 Mbps greitį. Normalus greitis 4G tinkle bus 20-80 Mbps.

 

Bendrovė šiuo metu turi tris nacionalines 4G/LTE licencijas – Švedijoje, Norvegijoje ir Suomijoje. 4G tinklas toliau bus plečiamas į didžiuosius Švedijos ir Norvegijos miestus.

 

Verslosavaite.lt

 

 



 
 

VersloSavaite.lt pasilieka teisę šalinti reklaminius, nekultūringus, įžeidžiančius ar kitaip įstatymus pažeidžiančius skaitytojų komentarus. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. Paskelbusieji netinkamus komentarus gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

 

Susiję straipsniai: