VersloSavaite.lt   
2009 12 09, 15:39
Verslo konsultacija. Koks verslas perspektyviausias šiuo metu?

Image
D.Kanapecko nuotr.
„Kokios verslo šakos yra perspektyviausios šių dienų Lietuvoje. Kitaip tariant domiuosi galimybe pradėti verslą, tad kur butu geriausia investuoti?“, – klausia Verslosavaite.lt skaitytojas. Konsultuoja „3VK“ verslo konsultantai Skirmantas Maulevičius  ir Antanas Sysas.

 

Verslosavaite.lt publikuotame straipsnyje „Krizė ar verslo ciklai?“ pateikta ilgųjų bangų teorija, kuri teigia, jog praėjusio ekonominio ciklo nuolydžio fazėje buvusios naujos inovatyvios technologijos ir vadybos būdai, taps mūsų kasdienybe.

reklama

 

Šiuo metu mes išgyvename ekonominių ciklų kaitą, pereiname į naujo ekonominio ciklo kilimo fazę. Šiam periodui bus būdingos nanotechnologijos, bioinžinerija, mikroelektronika, IT, ekoproduktai, alternatyvios energijos ir panašios technologijos. Iš esmės jos visos yra ir Lietuvoje: lazeriai, bioinžinerija, mikroelektronika ir IT.

 

Tai nereiškia, kad negalima ar nereikia investuoti į kitas pramonės šakas, tiesiog šios bus dominuojančios, visa kita kaip satelitai prisiderins prie jų. Ir bet kuriuo investicijos atveju yra svarbu tinkamas verslo ekonominio modelio suderinimas su ekonomine aplinka ir deriniu kompanija-produktas-rinka.

 

Apie šiuos dalykus rašyta konsultacijoje – „Tinkamas verslo metamodelis – esminė sėkmės prielaida“.

 

 

Skirmantas Maulevičius,

Antanas Sysas

3VK, verslo konsultantai

www.3vk.lt

 

Užduokite savo klausimą verslo konsultantams el. paštu This email address is being protected from spam bots, you need Javascript enabled to view it This email address is being protected from spam bots, you need Javascript enabled to view it This email address is being protected from spam bots, you need Javascript enabled to view it arba užpildę šią formą.

 

Verslosavaite.lt