VersloSavaite.lt   
2009 11 02, 17:34
Sumažintos interneto vardų registravimo kainos

Image
Verslosavaite.lt nuotr.
Interneto vardų su lietuviška .lt galūne (domenų) administratorius Kauno technologijos universiteto Informacinių technologijų instituto (KTU ITPI) padalinys „Domreg“ mažina domenų registravimo ir administravimo kainas interneto paslaugų teikėjams (IPT).

 

Nuo 2009 m. lapkričio 1 d. interneto vardų su .lt galūne įkūrimas ir administravimas IPT kainuoja 25 Lt be PVM.

reklama

 

Pasak KTU ITPI padalinio „Domreg“ vadovės Daivos Tamulionienės, mažinant paslaugos mokestį buvo siekiama suvienodinti kainas visiems akredituotiems .lt paslaugų teikėjams. Taip tikimasi paskatinti didesnę konkurenciją ir naujų žaidėjų atėjimą į rinką.

 

Dabar .lt domeno paslaugas teikia 134 akredituotos įmonės.

 

„Atsižvelgdami į pasikeitusią paslaugų savikainą įtakojančius veiksnius bei tarptautinę praktiką administruojant domenus, taip pat konsultuodamiesi su interneto paslaugų tiekėjais priėmėme sprendimą mažinti kainas.

 

Manau, šis pokytis leis daugiau įmonių ateiti į domenų registravimo rinką, lengviau joje įsitvirtinti mažesnėms įmonėms“, – sako KTU ITPI padalinio „Domreg“ grupės vadovas Tomas Mackus.

 

Verslosavaite.lt

 

 



 
 

VersloSavaite.lt pasilieka teisę šalinti reklaminius, nekultūringus, įžeidžiančius ar kitaip įstatymus pažeidžiančius skaitytojų komentarus. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. Paskelbusieji netinkamus komentarus gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

 

Susiję straipsniai: