VersloSavaite.lt   
2009 08 07, 17:46
Psichologo konsultacija. Jaučiuosi silpna, nebežinau kaip elgtis

Image
Edita Dijokaitė
„Jaučiuosi sunkiai, esu silpna, nebežinau kaip elgtis“, – guodžiasi Verslosavaite.lt skaitytoja. Konsultuoja psichologė Edita Dijokaitė.

 

Klausimas. Visi sako kad meilė didis žodis.. Aš taip nemanau.. nors visada mokė mane, kad reikia tikėtis gero, kad viskas bus gerai... Deja kaip visada skausmas greičiau užvaldo mano kūną, ašaros kiekvieną vakarą puošia mano veidą, kuris nuo sūrumo baigia išdžiūti kaip gėlė be vandens...

reklama

 

Bandau sau sakyti ir vis viliuosi, kad vieną dieną ta tikroji meilė atsiras.. Bet jau nebeužtenka man jėgų taip save nuteikinėti.. likau silpna kaip mažas kūdikis ką tik išvydęs pasaulį, kuriame reikia saugotis.. Nesuprantu gal aš nemoku mylėti? Kodėl į šį klausimą man dar nei vienas neatsakė? Nejau tikrai aš egoistė? Kodėl draugai kurie bent tokiais dedas sunkią minutę atsuka nugaras?

 

Kodėl kiekvieną dieną darosi vis sunkiau? Jaučiu, kad nykstu ir bijau, kad galiu išeiti ir nebesugrižti.. Bet vis bandau stotis remtis į savo mylimą žmogų „mama“ tik ji mane supranta sunkią minutę, bet negaliu savo gyvenimo užkrauti jai..

 

Žinau, kad kai jai buna sunku ji laukia, kol aš ateisiu pas ją ir pasakysiu „mama, neverk viskas bus gerai, juk tu mane mokei, kad reikia tikėti..“ Deja, likau silpna ir nebepajėgiu jai tai ištarti...Norėčiau, kad patartumėte kaip man elgtis.

 

Atsakymas. Pirmiausia galiu pasakyti, jei tai paguos, jog su meile susiję klausimai nėra lengvi. Rasti į juos   atsakymą dažnai būna labai sunku, nes meilė nėra apčiuopiamas dalykas. Todėl Jūsų užduodami klausimai nėra neįprasti.

 

Atsakyti į juos visus tikrai negaliu, nes tikrąsis atsakymas slypi Jumyse. Tik pabendravus su Jumis ir bendromis pastangomis galima pabandyti tuos atsakymus atrasti arba susigyventi su klausimais, jei atsakymų rasti nepavyktų.

 

Todėl didžiausias mano patarimas – apsilankyti pas psichologą.

 

Jeigu dabartinė Jūsų gyvenimo situacija Jūsų nebetenkina ar sukelia nemalonius jausmus (baimes, nykimo jausmą, emocinį silpnumą), tuomet labai naudinga ir rekomenduotina pagalba iš šalies, nes tvarkytis su emocijomis iš tiesų nėra lengva. Žinoma, svarbu, kad Jūs tą pagalbą prisileistumėte ir jos siektumėte.

 

Spręsti, žinoma, Jums. Bet viliuosi, kad paklausysite mano patarimo.

 

Sėkmės.

 

Užduokite savo klausimą psichologui el. paštu This email address is being protected from spam bots, you need Javascript enabled to view it This email address is being protected from spam bots, you need Javascript enabled to view it This email address is being protected from spam bots, you need Javascript enabled to view it This email address is being protected from spam bots, you need Javascript enabled to view it This email address is being protected from spam bots, you need Javascript enabled to view it This email address is being protected from spam bots, you need Javascript enabled to view it This email address is being protected from spam bots, you need Javascript enabled to view it This email address is being protected from spam bots, you need Javascript enabled to view it This email address is being protected from spam bots, you need Javascript enabled to view it This email address is being protected from spam bots, you need Javascript enabled to view it This email address is being protected from spam bots, you need Javascript enabled to view it This email address is being protected from spam bots, you need Javascript enabled to view it This email address is being protected from spam bots, you need Javascript enabled to view it arba užpildę šią formą.

 

Verslosavaite.lt

 

 



 
 

VersloSavaite.lt pasilieka teisę šalinti reklaminius, nekultūringus, įžeidžiančius ar kitaip įstatymus pažeidžiančius skaitytojų komentarus. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. Paskelbusieji netinkamus komentarus gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

 

Susiję straipsniai: