VersloSavaite.lt   
2009 06 03, 12:09
Pirmojo krematoriumo Lietuvoje statyba kainuos 10 mln. litų

Image
Statybos
Kėdainių savivaldybė pasirašė investicinę sutartį su UAB „K2 LT“ dėl pirmojo Lietuvoje krematoriumo statybos. Europos Sąjungos lėšomis įrengtame Kėdainių pramoniniame parke, 0,75 ha ploto žemės sklype bus pastatyta ritualinių paslaugų įmonė su krematoriumu.

 

Planuojama investicija į statybą – 10,5 mln. litų.

reklama

 

„Lietuvoje atsiradus vietai, kur galima kremuoti mirusiųjų palaikus, norintiems pasinaudoti šiuo būdu žmonėms labai palengvėtų netekties valandą, kai rūpesčių ir taip apstu, – sako UAB „K2 LT“ direktorius Vytenis Labanauskas.

 

– Krematoriumas stovės geografiškai visiems Lietuvos gyventojams patogiausioje vietoje – Kėdainiuose, todėl jiems nebereikės vežti kremuoti artimųjų palaikus į Rygą ar Varšuvą“.

 

Pasak V. Labanausko, būsimasis ritualinių paslaugų centras neteiks šarvojimo ar laidojimo paslaugų – čia bus tik salė, skirta atsisveikinti su velioniu prieš palaikų kremavimą. Po to artimiesiems bus įteikiama kapsulė su pelenais.

 

V. Labanausko teigimu, įrengtų dviejų linijų pajėgumų pakaks suteikti kremavimo paslaugą jos pageidaujantiems iš visos Lietuvos. Būsimojo ritualinių paslaugų centro vadovas pabrėžia, kad paslaugos kainą apspręstų tuo metu esama dujų kaina.

 

„Stengsimės, kad kaina neviršytų nustatytos laidojimo pašalpos dydžio“, – sako V. Labanauskas.

 

Planuojama, kad krematoriumas pradės veikti kitų metų pirmoje pusėje. Modernia įranga aprūpintoje įmonėje dirbs 4-6 darbuotojai.

 

2008 m. lapkritį atlikto visuomenės nuomonės tyrimo duomenimis, krematoriumo statybai Lietuvoje pritaria apie 83 proc. gyventojų.

 

Verslosavaite.lt

 

 



 
 

VersloSavaite.lt pasilieka teisę šalinti reklaminius, nekultūringus, įžeidžiančius ar kitaip įstatymus pažeidžiančius skaitytojų komentarus. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. Paskelbusieji netinkamus komentarus gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

 

Susiję straipsniai: