Gediminas Dūda   
2009 05 29, 11:04
„Karininkas iš D.Britanijos“ Lietuvoje ieško „galimybių investuoti“ 

Image
Dainiaus Kanapecko nuotr.
Mūsų įmonė gavo el.laišką, kuriame asmuo, pristatantis save kaip britų karininkas Steve Morte, ieško galimybių investuoti Lietuvoje.

 

Bendradarbiavimo planas

 

Steve Morte siūlo bendradarbiauti, tik, pirmiausia, jis prašo padėti jam „sutvarkyti“ pinigus (šiek tiek daugiau nei 16 mln. JAV dolerių!), kuriuos jis „sąžiningai“ uždirbo, konfiskuodamas juos iš vietinių teroristų Irake, kuriame dabar ir atlieka karinę tarnybą.

 

Procedūra paprasta – tereikia atvykti į sutartą vietą Valensijoje, paimti iš Steve Morte atsiųsto draugo dėžę su pinigais (Steve Morte atlieka tarnybą ir pats atvykti negali), nueiti į paskirtą Šveicarijos banką ir jau kitą mėnesį mūsų gerbiamas Steve Morte atvyks į Lietuvą tartis dėl investavimo ir racionalaus tų pinigų panaudojimo.

 

Be to, už „gerus darbus“ Steve Morte irgi neliks skolingas – nuo minėtos sumos jis skiria net 30 proc. vien už tai, kad „sutvarkote“ šį reikalą.

 

Bendradarbiavimo sąlygos ir terminai

 

Vienintelis Steve Morte prašymas – niekam apie tai negalima prasitarti, net draugams ar giminėms, viskas turi įvykti slaptai, laikantis „tikro“ kario žodžio.

 

Privaloma pateikti savo duomenis – paso kopiją ir gyvenamosios vietos adresą. Šie dokumentai bus panaudoti „parengiant perdavimo dokumentą“.

 

 Duomenis turime pateikti nedelsiant, susitikimas turi įvykti nedelsiant, žodžiu, laiko tuščioms kalboms ir diskusijoms nėra.

 

„Partnerio“ patikimumo testas

 

Norėdami „užsitikrinti“ partnerio patikimumą, paprašėme iš jo paso kopijos. Tokį prašymą palydėjo pykčio išraiškos apie neva gaištamą laiką, o gal būt ir mūsų „nesuvokimą“ dėl bendradarbiavimo svarbos.

 

Tačiau priremtas prie sienos Steve Morte atsiunčia savo paso kopiją. Per elementarią interneto paiešką sužinojome, kad toks žmogus tikrai egzistuoja, dirba karininku Irake, tačiau viena detalė „nesužiūrėta“ – tikrajam Steve Morte šiuo metu 42-eji metai, tuo tarpu šiam – dar tik 35.

 

Finalas

 

Bendravimas el.paštu su Steve Morte truko vos vieną savaitę. Jis pavyzdingai atsakinėjo į laiškus iki to momento, kol pats suvokė, jog pataikė ne ant to žmogaus, kuris skubės per pirmas dvi dienas (toks buvo reikalavimas) atsiųsti visus jam reikalingus dokumentus.

 

Užduodant vis daugiau ir daugiau klausimų el. laiškuose iš pradžių šiltai bendravęs Steve Morte virto į besikeikiantį, užgauliojantį ir nesivaldantį asmenį, kurio laiškus lydėjo ir „tikro anglo“, kalbančio su aiškiu afrikietišku akcentu, skambutis.

 

Galų gale Steve Morte neteko kantrybės ir spjovė į šitą reikalą su mumis, matyt, suradęs lengviau bendraujančių „verslo partnerių“.

 

Moralas

 

Apie šį veikėją pranešėme policijai ir tikėkimės, kad įtartina jo veikla bus susidomėta.

 

Mielieji, neužkibkite ant kabliuko, nes Jūsų pasų kopijos tikrai bus panaudotos „plėtoti“ nelegaliai imigracijai, žmonių prekybai ar pinigų plovimui.

 

Būkite budrūs kiekviename savo žingsnyje!

 

Šioje skiltyje dienoraštį galite rašyti ir Jūs. Savo tekstus siųskite el. paštu This email address is being protected from spam bots, you need Javascript enabled to view it This email address is being protected from spam bots, you need Javascript enabled to view it This email address is being protected from spam bots, you need Javascript enabled to view it This email address is being protected from spam bots, you need Javascript enabled to view it This email address is being protected from spam bots, you need Javascript enabled to view.

 

 

Verslosavaite.lt

 

 



 

VersloSavaite.lt pasilieka teisę šalinti reklaminius, nekultūringus, įžeidžiančius ar kitaip įstatymus pažeidžiančius skaitytojų komentarus. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. Paskelbusieji netinkamus komentarus gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

 

Susiję straipsniai: