VersloSavaite.lt   
2008 11 19, 11:47
Konsultacija. Ar verta šiuo metu investuoti į vertybinius popierius?

Image
Marius Buivydas
KLAUSIMAS. Anksčiau nesu investavęs į vertybinius popierius, tačiau dabar apie tai galvoju. Šiuo metu kainos yra kritusios, tačiau, logiškai galvojant, kada nors jos vis tiek turėtų kilti. Turiu laisvų pinigų ir galvoju, gal ryžtis ilgalaikei investicijai.

 

Gal galėtumėte patarti, kur šiuo metu būtų geriausia investuoti, kada maždaug tikėtis atsipirkimo. O gal dar palaukti, nes kainos dar kris? Ir apskritai, ar tai geras sumanymas.

reklama

 

ATSAKYMAS. Atsakymas į šitą klausimą priklausytų nuo laukiamos grąžos ir investavimo horizonto (laikotarpio). Dabar akcijų kainos yra pakankamai nukritusios ir tikėtina, kad ūkiui apsitvarkius mes pamatysime gana staigią kilimo fazę.

 

Todėl jeigu investuojama vienerių metų laikotarpiu turbūt vertėtų rinktis fiksuotų pajamų instrumentus (obligacijas), kurie priklausomai nuo pasirinktos rizikos gali duoti 7–14 proc. grąžą.

 

Jeigu investuojame mažiausiai trejeto metų laikotarpiui galime surizikuoti ir dalį savo portfelio investuoti į akcijas, kurios ateinančioje kilimo fazėje turėtų duoti didelę grąžą. Tačiau jeigu taip padarysime turime būti pasiruošę, kad akcijų portfelio vertė kurį laiką gali ir mažėti, nes atspėti akcijų rinkos „dugną“ yra praktiškai neįmanoma.

 

Bet kokiu atveju siūlytume Jums pasikalbėti su kvalifikuotu investicijų konsultantu, kuris jums parinks tinkamos rizikos ir grąžos investicijas. Tokius konsultantus turi visos finansų maklerio įmonės ir didesnieji bankai.

 

www.finhill.lt

Užduokite klausimą konsultantui el. paštu This email address is being protected from spam bots, you need Javascript enabled to view it This email address is being protected from spam bots, you need Javascript enabled to view it This email address is being protected from spam bots, you need Javascript enabled to view it This email address is being protected from spam bots, you need Javascript enabled to view it This email address is being protected from spam bots, you need Javascript enabled to view it This email address is being protected from spam bots, you need Javascript enabled to view it This email address is being protected from spam bots, you need Javascript enabled to view it arba užpildę šią formą.

Į viršų

Verslosavaite.lt

 

 



 

VersloSavaite.lt pasilieka teisę šalinti reklaminius, nekultūringus, įžeidžiančius ar kitaip įstatymus pažeidžiančius skaitytojų komentarus. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. Paskelbusieji netinkamus komentarus gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

 

Susiję straipsniai: