2008 08 12, 11:31
Internete įžeidinėjamas V. Adamkus

Jono Petronio nuotr.Viename interneto dienoraštyje lietuvių kalba atvirai ir įžūliai įžeidinėjamas Lietuvos prezidentas Valdas Adamkus.

Šių metų rugpjūčio pirmosios data pažymėtame įraše „Dar vienas tarybinio gyvenimo pranašumas prieš šiuolaikinį „nepriklausomą“, teigiama, kad sovietų okupacijos laikotarpiu lietuvius „saugojo nuo vakarietiškų išgamų, tokių kaip V.Adamkus ir jam artimų, kurie, pavykus pralįsti, užpuolė visą kas gyvą kaip skėriai“.

Dienoraščio autorius, prisistatantis Andriumi, šiame įraše atranda „privalumą“, kad „tarybiniais laikais niekam nereikėjo išvažiuoti svetur laimės ieškoti“.

Šis dienoraščio įrašas „papuoštas“ Lietuvos TSR vėliava, o pats autorius, rašydamas apie save, mini, jog gimė „laimingiausioje pasaulio šalyje – Tarybų Lietuvoje“.

Pastaruoju metu internete ypač pagausėjo prokomunistinės krypties tinklaraščių, forumų ir tinklalapių, kuriuose aukštinama sovietų okupacija, šmeižiami pokario laisvės kovotojai ir menkinama demokratinė Lietuvos santvarka.

Akylesni internautai didžiųjų interneto portalų komentaruose jau pastebėjo neproporcingai didelį prorusiškų komentarų kiekį, ypač tai išryškėjo prasidėjus Gruzijos ir Rusijos kariniam konfliktui dėl Pietų Osetijos.

Jono Petronio nuotr.

Į viršų

Verslosavaite.lt

 

 



 

VersloSavaite.lt pasilieka teisę šalinti reklaminius, nekultūringus, įžeidžiančius ar kitaip įstatymus pažeidžiančius skaitytojų komentarus. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. Paskelbusieji netinkamus komentarus gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

 

Susiję straipsniai: