VersloSavaite.lt   
2008 08 07, 12:45
Teisinė konsultacija. Nekokybiškas rangovo darbo atlikimas
Konsultacijos
Image
Lina Simonaitytė-Venckuvienė
„Pagal sudarytą sutartį su rangovu aš, užsakovė, esu nepatenkinta  neorganizuotu, nekokybišku darbo atlikimu. Kur galėčiau kreiptis ir ar galiu nepasirašyti darbų atlikimo akto, neapmokėti likusios 60 procentų darbų kainos“, – klausia Verslosavaite.lt skaitytoja, atsako teisininkė  Lina Simonaitytė-Venckuvienė.

Šiuo atveju reikėtų atidžiai perskaityti sutartį. Joje turėtų būti aiškiai nurodyta, ką privalo atlikti rangovas ir kokios yra sankcijos atlikus darbus nekokybiškai arba ne laiku. Jeigu darbai atlikti nekokybiškai ir rangovas nesutinka mokėti baudų prieš kreipiantis į teismą visuomet verta abiem sutarties šalims pasiderėti (galbūt rangovas sutiks, kad jūs sumokėtumėt mažesnę darbų kainą, sutiks ištaisyti broką ir pan.).

reklama

 

Kitaip tariant reikia įvertinti ar verta kreiptis į teismą ar geriau sutarties šalims derėtis ir prieiti abiem tinkamo sprendimo: įvertinkite kokie yra realūs sutarties nevykdymo nuostoliai, kokios galimos bylinėjimosi išlaidos ir laiko sąnaudos. Kita vertus bylinėjantis teisme ar tikrai jūs pakankamai lengvai įrodysite kas yra nekokybiškai atlikti darbai?

 

Galbūt Jums atrodo darbai atlikti nekokybiškai, tačiau pagal esamus standartus jie yra laikomi kokybiškais? Ir žinoma jeigu darbai kiekvienam protingam asmeniui atrodo akivaizdžiai nekokybiški, nepasirašykite darbų priėmimo perdavimo akto ir „spauskite“ rangovą arba ištaisyti broką arba nuleisti darbų kainą.

 

Pateikiama informacija yra bendrojo pobūdžio ir jokiu atžvilgiu negali būti vertinama kaip išsami ir galutinė teisinė konsultacija (kitaip panaši paslauga būtų mokama). Tai autorės nuomonė, grindžiama Lietuvos Respublikoje galiojančiais teisės aktais, kuri nėra absoliuti tiesa  ir gali būti nuginčijama.

 

Užduokite savo klausimą teisininkui el. paštu This email address is being protected from spam bots, you need Javascript enabled to view it This email address is being protected from spam bots, you need Javascript enabled to view it This email address is being protected from spam bots, you need Javascript enabled to view it arba užpildę šią formą.

Į viršų

Verslosavaite.lt

 

 



 

VersloSavaite.lt pasilieka teisę šalinti reklaminius, nekultūringus, įžeidžiančius ar kitaip įstatymus pažeidžiančius skaitytojų komentarus. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. Paskelbusieji netinkamus komentarus gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

 

Susiję straipsniai: