VersloSavaite.lt   
2023 05 11, 12:22
Balandį – pigiausia elektra per beveik 2 metus

Image
Elektra
Įsibėgėjęs pavasaris vartotojams Lietuvoje atnešė puikią žinią – balandį didmeninė elektros kaina buvo mažiausia per pastaruosius beveik dvejus metus.

 

Praėjusį mėnesį vidutinė didmeninė elektros kaina „NordPool“ biržos Lietuvos kainų zonoje siekė 8,1 ct/kWh (su PVM) ir buvo beveik ketvirtadaliu mažesnė nei kovą. Prognozuojama, kad gegužę elektros kainos turėtų išlikti panašiame lygyje.

 

Žemiausia balandį „NordPool“ biržoje fiksuota valandinė kaina buvo neigiama -0,11 ct/kWh (su PVM). Aukščiausia – 24,4 ct/kWh (su PVM), vidurkis – 8,1 ct/kWh (su PVM). Lyginant su kovu, elektra pigo 24 proc.

 

Tuo metu vidutinė galutinė elektros kaina turintiems su birža susietą planą, buvo apie 18 ct/kWh su PVM (pasirinkusiems ESO planą „Standartinis“ ir vienos laiko zonos tarifą).

 

Verslosavaite.lt

 

 



 

VersloSavaite.lt pasilieka teisę šalinti reklaminius, nekultūringus, įžeidžiančius ar kitaip įstatymus pažeidžiančius skaitytojų komentarus. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. Paskelbusieji netinkamus komentarus gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

 

Susiję straipsniai: