VersloSavaite.lt   
2023 03 06, 10:19
Ieškoma Lietuvos komercijos atašė Izraelyje

Image
Foto
Ekonomikos ir inovacijų ministerija paskelbė konkursą komercijos atašė pareigoms Izraelyje eiti. Kandidatų paraiškų laukiama iki š. m. kovo 17 dienos.

 

„Ekonominių santykių su Izraeliu potencialas yra didžiulis ir platus. Izraelis yra viena inovatyviausių ir pažangiausių valstybių pasaulyje, o jos ekonomikos pagrindą sudaro aukštosios technologijos. Turime daug ko iš jos pasimokyti, tačiau galime ir nemažai pasiūlyti, pradedant biotechnologijomis, lazeriais ir baigiant kibernetinio saugumo, kosmoso ir gynybos sričių technologijomis. Tad komercijos atašė vaidmuo itin reikšmingas, siekiant palaikyti ir plėtoti  dvišalį dialogą“, – sako ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

 

„Labai svarbu ne tik stiprinti Lietuvos ekonominį atstovavimą šioje valstybėje, bet ir padėti Lietuvos verslui įsitvirtinti Izraelio rinkoje, atrasti naujų sąlyčio taškų, aktyvinti Izraelio  investicijas Lietuvoje. Prie šių tikslų neabejotinai prisideda komercijos atašė, Izraelyje ši pareigybė įsteigta dar 2011 metais“, – teigia ekonomikos ir inovacijų viceministras Karolis Žemaitis.

 

Į komercijos atašė pareigas Izraelyje gali pretenduoti asmenys, turintys bakalauro kvalifikacinį laipsnį teisės, verslo, ekonomikos arba politikos mokslų srityse arba bakalauro kvalifikacinį laipsnį ir ne mažesnę kaip dvejų metų darbo tarptautinio bendradarbiavimo srityje patirtį. Pretendentai į pareigas privalo mokėti anglų kalbą C1 lygiu.

 

Verslosavaite.lt

 

 



 

VersloSavaite.lt pasilieka teisę šalinti reklaminius, nekultūringus, įžeidžiančius ar kitaip įstatymus pažeidžiančius skaitytojų komentarus. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. Paskelbusieji netinkamus komentarus gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

 

Susiję straipsniai: