VersloSavaite.lt   
2022 12 27, 14:56
Pradedantiesiems inovatoriams – 1,8 mln. eurų

Image
Foto
Ekonomikos ir inovacijų ministerija skelbia 1,8 mln. eurų kvietimą jaunoms įmonėms, planuojančioms įgyvendinti inovacijų projektus Vidurio ir vakarų regione. Tai dar viena priemonė iš suplanuoto 1 mlrd. eurų plano skatinti Lietuvos ekonomiką.

 

„Šiuo kvietimu finansavimas bus teikiamas naujų aukštos pridėtinės vertės produktų kūrimo veikloms, siekiant sudaryti sąlygas tyrėjams dalyvauti įmonių mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros veiklose, skatinant intelektinę nuosavybę, ankstyvąją sukurtų naujų produktų bandomąją gamybą ir parengimą rinkai“, – sako ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

reklama

 

„Galimi pareiškėjai – pradedantieji inovatoriai, kurie kartu su projekto įgyvendinimo planu turės pateikti mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros verslo planą. Projektui įgyvendinti galima gauti finansavimą iki 200 tūkst. eurų“, – teigia ekonomikos ir inovacijų viceministras Vincas Jurgutis.

 

Pradedantysis inovatorius – tai įmonė, kuri vykdo veiklą ne ilgiau kaip 1 metus ir kurios veiklos pajamos yra ne mažesnės kaip 3 tūkst. eurų, taip pat įmonė, kuri vykdo veiklą ilgiau kaip 1 metus, bet neturi patirties mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros (MTEP) srityje ir kurios metinės veiklos pajamos per paskutinius finansinius metus yra ne mažesnės kaip 3 tūkst. eurų.

 

Šiuo kvietimu tinkamos finansuoti išlaidos: MTEP paslaugų įsigijimo iš išorės šaltinių, konsultacijų dėl MTEP projekto veiklų, MTEP veikloms naudojamo turto nusidėvėjimo sąnaudos, projektą vykdančio personalo darbo užmokestis, komandiruočių išlaidos, taip pat išlaidos patentavimui ir kt.

 

Projektų veiklų įgyvendinimo trukmė – ne ilgesnė kaip 18 mėnesių.

 

Priemonę administruoja Inovacijų agentūra. Paraiškas gauti finansavimą galima teikti iki 2023 m. kovo 31 d.

 

Verslosavaite.lt

 

 



 

 

VersloSavaite.lt pasilieka teisę šalinti reklaminius, nekultūringus, įžeidžiančius ar kitaip įstatymus pažeidžiančius skaitytojų komentarus. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. Paskelbusieji netinkamus komentarus gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

 

Susiję straipsniai: