VersloSavaite.lt   
2022 11 15, 10:09
5 priežastys pereiti nuo skustukų ir vaško prie lazerinės depiliacijos

Image
Lazeriu
Jei lygi oda – jūsų siekiamybė, turbūt išbandėte ne vieną priemonę ir būdą šalinti plaukus. Bene populiariausias – skutimas. Nors tai neskausminga, tokią depiliaciją reikia atlikti kasdien, o rizika įsipjauti ir sudirginti odą – didelė.

 

Tos, kurių skausmas negąsdina, renkasi depiliaciją vašku arba cukrumi. Tačiau ir čia yra savų niuansų – procedūra ne tik kelia diskomfortą, bet ir gresia įaugę plaukai, yra rizika nusideginti. Plaukų šalinimas lazeriu – protingas pasirinkimas, kai nebenorima prikaustyti savęs prie skutimosi rutinos ir pabodo slėpti kojas po kelnėmis, kol jas nudepiliuos vašku. Kuo lazerinė depiliacija pranoksta tradicinius depiliacijos būdus?

 

Rezultatai

 

Nei plaukų rovimas vašku, nei tuo labiau skutimas peiliukais neduoda ilgalaikių rezultatų. Vienu atveju plaukų atsikratote iki kito ryto, kitu – kelioms ar keletui savai

ių. Viską tenka kartoti iš naujo, nes plaukai paprasčiausiai atauga.

 

Plaukų šalinimas lazeriu suteikia ilgalaikius rezultatus, kuriuos pastebėsite jau po pirmųjų apsilankymų klinikoje. Reikės praeiti visą kursą – vidutiniškai 8–12 kartų, kad plaukai nebeataugtų. Grįžkite maždaug kas pusę metų arba kartą per metus palaikomajai procedūrai.

 

Kaina

 

Viena dėžutė skustukų ar vienas apsilankymas depiliacijai pas kosmetologę neatrodo daug. Tačiau sudėkite, kiek išleidžiate per pusmetį, metus. Susidarys svari suma. Taip, vizitai pas kvalifikuotą estetinės medicinos specialistą, kuris dirba su profesionaliais lazeriais, irgi kainuoja. Tačiau lazeris suteikia ilgalaikius plaukų šalinimo rezultatus.

 

Pasvėrus tai – lazerinės depiliacijos kursas atsieina gerokai mažiau nei nuolatinis išlaidavimas įprastoms priemonėms. Taip pat, atliekant visą lazerinių procedūrų kursą arba kelias procedūras skirtingoms kūno vietoms, klinikos dažnai siūlo nuolaidas.

 

Skausmo lygis

 

Jei bent sykį bandėte išrauti plaukus, sutiksite – tai skausminga. Kai kuriems –nepakeliama. Plaukų rovimas vašku yra tiesiog nemalonu. Skutimas, ypač užsitepus putas, nekelia diskomforto, bet jei peiliukas nuslysta, žaizda sopės netrumpai.

 

Užtat lazerinė depiliacija yra komfortiška. Skirtingai nuo skausmo slenksčio ir pasirinktos depiliacijos vietos, galite justi nuo dilgčiojimo iki trumpo šilumos spindulio. Jautriausia depiliacijai laikoma vieta virš lūpos, bikinio sritis. Mažiausiai skausmo kelia kojų depiliacija. Naujausiuose lazeriuose taikoma odą vėsinanti sistema, kad procedūros metu jaustumėtės patogiai.

 

Šalutinis poveikis

 

Lazerinė depiliacija dar ypatinga tuo, kad gražina odą. Taip, ne tik neteksite plaukelių, bet ir pamatysite, kad oda stangresnė, lygesnė. Tai dėl to, kad lazerio šviesa skatina kolageno ir elastino gamybą, kurie atsakingi už jaunatvišką odos išvaizdą.

Jei odą saugosite nuo saulės, vengsite rūgštinių procedūrų likus dviem savaitėms iki lazerio ir po to, jokio pašalinio poveikio neturėtų būti. Lazerio technologija yra saugi ir nepažeidžia odos. Po jos oda gali būti paraudusi, bet tai natūraliai praeina per valandą ar greičiau.

 

Įaugę plaukeliai, perštinti, įdrėksta oda – tokia realybė laukia nuskustos odos. Vaškas gali sukelti alerginių reakcijų, yra rizika nusideginti, ne iki galo pašalintas plaukas gali įaugti.

 

Laikas

 

Jei vertinate savo laiką, lazerinė depiliacija jus sužavės. Naujausi lazeriai dirba greitai ir efektyviai. Plaukų šalinimas veido srityje trunka vos kelias sekundes ar minutes. Plaukus nuo kojų specialistas pašalins per pusvalandį. Pažastų zonoje pašalinti plaukus lazeriu reikės vos 3 minučių.

 

Palyginti – kojų depiliacija vašku arba cukrumi truks apie valandą. Tiesa, skustuku perbrauksite kūną greičiau, bet tai reikia daryti kasdien.

 

Lazerinė depiliacija turi neginčijamų pranašumų prieš populiariausius tradicinius plaukų šalinimo būdus. Skustis gal ir neskauda, bet kaip dažnai reikia keisti skustukus ir kaip lengva jais susižeisti. Depiliacija vašku ar cukrumi asocijuojasi su kančia ir nepatogumu laukiant, kol ataugs plaukai iki kitos procedūros. Užtat lazerinė depiliacija komfortiška, taupo laiką ir pinigus. Tai saugi ir efektyvi technologija, vertinantiems realius ilgalaikius rezultatus.

 

Užs. nr. 20221115-01