VersloSavaite.lt   
2022 08 29, 15:15
SBA „Urban Hub“ miestelio statybos – prie starto linijos

Image
Foto
„Kauno rajone bus pirmasis ir didžiausias mūsų planuojamo tinklo miestelis. Kurdami „Urban Hub“ siekėme eiti tendencijos priešakyje. Tai iš esmės naujos koncepcijos projektas, kurio pavyzdys bus šalia Kauno, o vėliau vešime jį į Vilnių, Rygą, kitus miestus“, – apie Biruliškėse, planuojamą statyti „stock-office“ elektroninės prekybos ir logistikos miestelį pasakojo projekto vystytojos „SBA Urban“ valdybos pirmininkas Lionginas Šepetys.

 

Su kitais komandos nariais jis apsilankė Kauno rajono savivaldybėje ir aptarė baigiamo rengti projekto detales. „Kiekvienam verslui, norinčiam investuoti į regiono plėtrą, išskirtinai svarbu efektyviai bendradarbiauti su valdžios institucijomis. Tokiems dideliems projektams kaip „Urban Hub“ pasitelkėme daugybę specialistų, galinčių padėti išspręsti infrastruktūros, teritorijų planavimo ir kitus techninius klausimus. Su Kauno rajono savivaldybės komanda sprendžiame didžiulius iššūkius“, – teigė L. Šepetys. 

reklama

 

„SBA Urban“ nekilnojamo turto plėtros vadovė Rasa Pečiulaitė informavo, kad visos techninės kliūtys praktiškai įveiktos ir prasidėjo projekto viešinimas. Rugsėjį planuojama betarpiškai susitikti su Biruliškių gyventojais, kurių kaimynystėje iškils naujasis objektas.

„Sukūrėme verslo modelį, kuris atlieps besikeičiančius pirkėjų įpročius ir prekybininkų poreikius. Kartu siekiame, kad šioje vietoje žmonėms būtų gera leisti laiką, norime darnos ir geros kaimynystės. Numatėme vietas ne tik verslui augti, bet ir kurtis bendruomenėms, gyventojams leisti laiką žaliosiose erdvėse, trijuose skveruose, čia bus gausu kavinių, pramogų visai šeimai“, – kalbėjo projekto vadovė, patikinusi, kad su vietos bendruomene užsimezgė draugiški santykiai.

 

Bene daugiausiai iššūkių kilo sprendžiant transporto klausimus. Prekybos miestelyje bus pakankamai automobilių stovėjimo vietų, elektromobilių įkrovos stotelių, patogus vidinių kelių tinklas, kuris jungsis su automagistralėmis A1 ir A6. Vienas gretutinis kelias ves iki Ramučių viaduko. „Visus savo projektus vertiname kompleksiškai ir su perspektyva į ateitį. Mums labai svarbu, kad „Urban Hub“ būtų patogiai pasiekiamas verslams, jų klientams ir tiekėjams, tačiau tuo pačiu nekeltų nepatogumų aplinkiniams gyventojams, todėl transporto klausimams skyrėme daug dėmesio bei investicijų“, – teigė R. Pečiulaitė.

 

 

Biruliškėse bus sukurta visa elektroninės prekybos ekosistema, čia įmonės ne tik galės įkurti savo biurus, saugoti bei paskirstyti prekes, bet ir betarpiškai aptarnauti klientus. Vietos unikalumą sudaro ir tai, kad ji yra visai greta Kauno miesto, tarptautinio oro uosto, geležinkelio, Laisvosios ekonominės zonos (LEZ).

 

Plėtodami šį elektroninės prekybos miestelį „SBA Urban“ vadovai pasiryžę ir toliau laikytis esminių savo veiklos principų: architektūros išskirtinumo, žaliosios ekonomikos, tvarumo, darnos su aplinka. Projektas bus įgyvendintas etapais iki 2026 metų.

 

 

 

Verslosavaite.lt

 

 



 

VersloSavaite.lt pasilieka teisę šalinti reklaminius, nekultūringus, įžeidžiančius ar kitaip įstatymus pažeidžiančius skaitytojų komentarus. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. Paskelbusieji netinkamus komentarus gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

 

Susiję straipsniai: