VersloSavaite.lt   
2022 03 25, 16:16
Senturgis Kaune: rytietiški motyvai ir „perliukų“ paieška

Image
Foto
Visą šį savaitgalį Kaune šurmuliuos tarptautinis senturgis „Laiko ratu“. Viename didžiausių tokio pobūdžio renginių Baltijos šalyse šimtai prekybininkų siūlo įvairiausių sendaikčių ir antikvarinių daiktų, tarp kurių galima rasti ir nemažai išties vertingų, retų eksponatų.

 

Dauguma čia siūlomų daiktų yra lietuviški arba atvežti iš Vakarų Europos, bet kartas nuo karto į akį krenta ir įdomesni egzemplioriai iš kitų pasaulio dalių: dažniausiai Afrikos, Azijos. Vienas iš įdomesnių šio senturgio eksponatų – XX a. pradžios spintelė iš Tolimųjų Rytų, papuošta išsiskiriančiais rankų darbo raižiniais.

 

Kaip ir visada į akis krenta gražūs, atrestauruoti klasikinių formų baldai, paveikslai, indai, statulėlės. Gausu knygų, plokštelių, monetų, banknotų, senų nuotraukų, atvirlaiškių ir kitų kolekcininkus dažniausiai dominančių smulkmenų.

 

Beje, čia galima įsigyti ir stambių – 50, 100, 200 litų banknotų, kurių vertė jau yra gerokai didesnė nei oficialus kursas ir toliau kyla.

 

Senturgyje labai mėgsta lankytis ir taip vadinamų perliukų ieškotojai. Jie ieško daiktų, kurie yra nepakankamai įvertinti dėl savo būklės ar kitų priežasčių arba turi aukštą vertę tik tam tikrose nedidelėse visuomenės grupėse.

 

Verslosavaite.lt

 

 



 

 

VersloSavaite.lt pasilieka teisę šalinti reklaminius, nekultūringus, įžeidžiančius ar kitaip įstatymus pažeidžiančius skaitytojų komentarus. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. Paskelbusieji netinkamus komentarus gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

 

Susiję straipsniai: