VersloSavaite.lt   
2021 12 08, 19:49
„Homanit Lietuva“ pradėjo gamyklos Pagiriuose statybas

Image
„Homanit Lietuva“
Simboliniu kapsulės įkasimu pradėtos medienos komponentų gamyklos „Homanit Lietuva“ pirmasis statybų etapas. Senoje pramoninėje zonoje ─ buvusioje Pagirių šiltnamių teritorijoje ─ kitų metų antroje pusėje iškils administracinis pastatas, sandėlis bei tyrimų ir plėtros centras.

 

Įmonės statyboms 85 mln. Eur paskolą suteikė „Swedbank“, o darbus atliks statybų projektų valdymo įmonė „InCorpus“.

 

Bendra įmonės teritorija apima apie 77 hektarų plotą – ateityje ketinama įgyvendinti plėtrą, o didesnis sklypas tam suteikia platesnių galimybių. Joje kartu su „Investuok Lietuvoje“ pagalba bus kviečiamos įsikurti ir kitos kompanijos, kuriančios aukštą pridėtinę vertę.

 

 „Homanit Lietuva“ bus jau ketvirtoji grupės „Homanit“ gamybos įmonė. Iš viso planuojama sukurti apie 440 darbo vietų – dauguma gamybos procesų bus automatizuoti, todėl didžioji dalis darbo vietų skirta aukštos kvalifikacijos darbuotojams.

 

Verslosavaite.lt

 

 



 

VersloSavaite.lt pasilieka teisę šalinti reklaminius, nekultūringus, įžeidžiančius ar kitaip įstatymus pažeidžiančius skaitytojų komentarus. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. Paskelbusieji netinkamus komentarus gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

 

Susiję straipsniai: