VersloSavaite.lt   
2021 10 18, 10:42
Investicijos Vilniaus rajone – 150 mln. eurų

Image
VersloSavaite.lt nuotr.
Vokietijos kapitalo bendrovė „Homanit Lietuva“ Vilniaus rajone esančiuose Pagiriuose į gamyklos statybą numato investuoti 150 mln. eurų ir sukurti 440 naujų darbo vietų.

 

Ekonomikos ir inovacijų ministerijai bei bendrovei pasirašius stambaus projekto investicijų sutartį, šiai investicijai suteiktas stambaus investicinio projekto statusas.

 

Bendrovė šiuo metu veikiančiose gamyklose Vokietijoje ir Lenkijoje gamina vidutinio ir aukšto tankio suspaustas medžio pluošto plokštes. Kompanija yra aukšto tankio plokščių komponentų gamybos lyderė pasaulyje, iš viso joje dirba apie 1,5 tūkst. darbuotojų.

 

Nauja įmonė Lietuvoje gamins komponentus baldų, durų, parketo pramonės įmonėms tiek Lietuvoje, tiek už jos ribų. Gamybos procesas apims procesą nuo žaliavinės medienos priėmimo, apdirbimo, plokštės pagaminimo bei pilno jos apdirbimo dažant, laminuojant ir supjaunant į komponentus baldų, durų, grindų gamintojams. Gamykloje planuojama sukurti visą pridėtinės vertės grandinę: nuo žaliavinės medienos perdirbimo iki pilnos plokštės apdirbimo ir pagamintų produktų platinimo.

 

Verslosavaite.lt

 

 



 

VersloSavaite.lt pasilieka teisę šalinti reklaminius, nekultūringus, įžeidžiančius ar kitaip įstatymus pažeidžiančius skaitytojų komentarus. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. Paskelbusieji netinkamus komentarus gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

 

Susiję straipsniai: