VersloSavaite.lt   
2021 08 31, 21:42
Triadiški spalvų deriniai jūsų miegamajame

Lovos
Lovos
Triadinė spalvų schema susideda iš trijų spalvų, tolygiai išsidėsčiusių spalvų rate. Yra dvi įprastos triadinės paletės: pagrindinė, sudaryta iš raudonos, mėlynos ir geltonos, antrinė – iš oranžinės, violetinės ir žalios. Tačiau tai nėra vienintelės galimos triados.

 

Spalvų ratas apima ir tretines spalvas tarp pagrindinių ir antrinių spalvų. Be to, tokias schemas galima sukurti naudojant ir atspalvius. Dėl stipraus kontrasto ši triadinė spalvų paletė atrodo gan dramatiškai, tačiau tinkamai parinkus atspalvius galima sukurti stilingą miegamąjį. Keletą patarimų, kaip tai padaryti, rasite šiame straipsnyje.

 

Raudona, mėlyna ir geltona

 

Jei manote, kad pagrindinės triadinės spalvos jūsų interjerui per ryškios – pabandykite naudoti prigesintus vieną ar du jų atspalvius. Tokiu būdu išvengsite per didelio intensyvumo. Miegamajame tamsiai mėlynai švelnumo suteiks aukso geltona, o raudona pridės truputį jaudulio ir aistros.

 

Iš trijų spalvų vieną galite panaudoti kaip akcentinę ir įsigyti tik kelis šios spalvos daiktus. Įvairių apmušalų lietuviškos miegamojo lovos gali tapti tinkamu elementu, norint sukurti užbaigtą kambario įvaizdį.

 

Violetinė, žalia ir oranžinė

 

Triadinės spalvos yra drąsios, todėl jei nenorite jomis užgožti kambario rinkitės neutralų foną ir šias tris spalvas naudokite kaip akcentus. Violetinė, sodri žalia ir oranžinė kambariui suteikia prabangos jausmą. Tamsiai oranžinės pagalvėlės kartu su violetiniu lovos užtiesalu ar šalia pastatytu smaragdinės spalvos baldu sukurs nepriekaištingą tarpusavio dermę. O neutralios sienų spalvos neleis šioms trims spalvoms apsunkinti kambario interjero.

 

Triadiniai atspalviai

 

Darbas su triadine spalvų schema neturi būti apibrėžtas tik pagrindinių spalvų deriniais. Tarp jų yra daugybė atspalvių, kuriuos galima suporuoti kartu ir sukurti žaismingą erdvę. Pavyzdžiui, žalsvai mėlyni atspalviai ant sienų ir akcentinės pagalvėlės, rožiniai atspalviai ant lovatiesės ir geltoni aukso elementai puikiai dera tarpusavyje. Kiekviena spalva paryškina viena kitą ir prideda žaismingumo. Žaisdami su atspalviais ir jų tarpusavio derme atskleisite savo kūrybiškumą ir susikursite išskirtinį miegamąjį.

 

Taigi, jei jums nusibodo monochromatinis miegamasis ir norite daugiau spalvų, išbandykite triadinių spalvų derinius. Jie padeda suteikti kambariui daugiau gyvumo ir lengvumo. Tačiau nepamirškite, kad galite naudoti ne tik pagrindines, ryškias spalvas, tačiau ir jų atspalvius ar kitas tarpusavyje derančias spalvas.

 

Užs. nr. 20210831-01

 

Verslosavaite.lt