VersloSavaite.lt   
2021 03 23, 10:31
Išlaidos internetu – vis didesnės

Image
VersloSavaite.lt nuotr.
Pirkdami prekes ir paslaugas internetu gyventojai tempo nemažina ir vis labiau įpranta prie tokio apsipirkimo būdo.

 

Sausį ir vasarį, mokėdami už pirkinius internetu, gyventojai vidutiniškai per mėnesį išleido dar beveik trečdaliu daugiau negu pernai mėnesiais, kai jau buvo prasidėjęs karantinas, rodo apibendrinti SEB banko duomenys apie atsiskaitymus už prekes ir paslaugas elektroninėse parduotuvėse, kai mokėjimas tvirtinamas jungiantis per interneto banką, ir kortelėmis internetu.

 

„Pernai metų kovą, paskelbus pirmąjį karantiną, daug gyventojų pirkinių iškart persikėlė į interneto erdvę ir visus metus matėme stiprėjančią prekybą internetu. Iš šio sausio ir vasario duomenų matyti, kad internete gyventojai leidžia dar vidutiniškai trečdaliu daugiau pinigų negu pernai pandeminiais mėnesiais.

reklama

 

Vasarį gyventojų internetu pirkiniams ir paslaugoms išleista suma yra didesnė negu bet kurį kitą praėjusių 2020 metų mėnesį, išskyrus gruodį, kai pardavimo mastas įprastai smarkiai padidėja dėl šventinio laikotarpio. Tačiau šis vasaris buvo trimis dienomis trumpesnis negu gruodis, todėl, vertinant vienos dienos apyvartą, jis yra rekordinis mėnuo pagal klientų atsiskaitymus el. prekybos vietose“, – sako Sonata Gutauskaitė-Bubnelienė, SEB banko valdybos narė ir SEB Baltijos šalių tarnybos mažmeninės bankininkystės vadovė.

 

Anot jos, gyventojų įpročiai pirkti internetu nuosekliai stiprėjo ir iki pandemijos, tačiau akivaizdu, kad jos postūmis ir įtaka buvo itin žymi – daugelis apsipirkimą internetu išbandė pirmą kartą, nes kitu būdu nebuvo įmanoma įsigyti reikiamų prekių. Patogiai apsipirkti tapo įpročiu.

 

Verslosavaite.lt

 

 



 

VersloSavaite.lt pasilieka teisę šalinti reklaminius, nekultūringus, įžeidžiančius ar kitaip įstatymus pažeidžiančius skaitytojų komentarus. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. Paskelbusieji netinkamus komentarus gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

 

Susiję straipsniai: