VersloSavaite.lt   
2020 11 24, 10:53
VMI pirmąsyk realizavo konfiskuotas kriptovaliutas

Image
VersloSavaite.lt nuotr.
Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) informuoja, kad pirmą kartą realizavo konfiskuotas kriptovaliutas, kurias pardavus į valstybės biudžetą pervesta 6,4 mln. eurų. Sklandus kriptovaliutų iškeitimas į eurus truko beveik parą.

 

„Visas procesas mokesčių administratoriui buvo naujas, pradedant nuo konfiskuotų kriptovaliutų perėmimo iki jų realizavimo“, - sako VMI Nepriemokų administravimo departamento direktorė Irina Gavrilova, pažymėdama, jog ateityje, tokį konfiskuotą turtą realizuoti bus gerokai paprasčiau – įgyta patirtis ir sukurtas procesas padės užtikrinti sklandų ir greitą kriptovaliutų pardavimą.

 

VMI primena, jog konfiskuotos 3 rūšių (Bitcoin, Monero, Ethereum) kriptovaliutos į VMI apskaitą buvo perimtos šių metų vasario pabaigoje. Pasirengiant virtualių valiutų keitimui į eurus reikėjo sukurti virtualios valiutos piniginę - į ją perkeltos iš teisėsaugos institucijos gautos kriptovaliutos, parengti virtualios valiutos pardavimo sąlygas.

 

Verslosavaite.lt

 

 



 

VersloSavaite.lt pasilieka teisę šalinti reklaminius, nekultūringus, įžeidžiančius ar kitaip įstatymus pažeidžiančius skaitytojų komentarus. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. Paskelbusieji netinkamus komentarus gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

 

Susiję straipsniai: