VersloSavaite.lt   
2020 08 05, 17:51
„Pixevia“ pritraukė 1 mln. eurų investiciją

Image
Eurai
Lietuvos technologijų bendrovė „Magma Solutions“, UAB, sukūrusi „Pixevia“, pirmąją dirbtinio intelekto valdomą parduotuvę Europoje, pritraukė 1 mln. eurų investicijų. Jos nukreipiamos išmaniųjų parduotuvių technologijos vystymui ir plėtrai Europoje.

 

Į „Pixevia“ investavo rizikos kapitalo fondai „Iron Wolf Capital“, „Open Circle Capital“ ir „Practica Capital“ bei verslo angelai Mantas Mikuckas („Vinted“), Tomas Okmanas ir  Eimantas Sabaliauskas („Tesonet“).

 

„Pixevia“ technologija leidžia visiškai automatizuoti mažmeninę prekybą pasitelkiant dirbtinį intelektą ir informaciją iš vaizdo kamerų. Parduotuvėje įrengtas kamerų tinklas fiksuoja ir analizuoja pirkėjo judėjimą, paimamas ir atgal į lentynas padedamas prekes.

 

Dirbtinis intelektas apdoroja gaunamą informaciją ir automatiškai suformuoja pirkėjo krepšelį. Baigęs rinktis prekes, pirkėjas tiesiog išeina pro vartelius, pinigai už prekes nuskaičiuojami nuo iš anksto įvestos mokėjimo kortelės.

 

Verslosavaite.lt

 

 



 

VersloSavaite.lt pasilieka teisę šalinti reklaminius, nekultūringus, įžeidžiančius ar kitaip įstatymus pažeidžiančius skaitytojų komentarus. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. Paskelbusieji netinkamus komentarus gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

 

Susiję straipsniai: