VersloSavaite.lt   
2019 07 23, 10:25
Užuolaidų praktiškumas ir kuriamas įspūdis gali būti neprilygstami

Image
VersloSavaite.lt nuotr.
Kalbant apie interjerą galima išskirti dvi kryptis – grožį ir praktiškumą. O vienas geriausių pavyzdžių, kad šie dalykai dera kartu, yra užuolaidos.

 

Tvarkingos užuolaidos namų jaukumui tarsi prideda papildomų balų. Reikia pačiam įsitikinti, kad suprastum: su naujomis užuolaidomis kambarys toks jaukus, taip gera jame būti! Rodos, šviesiausia ir visai gražu, kai ant langų nieko nėra. Tačiau dailūs karnizai ir akiai malonus audinys turi kažką tokio, suteikiančio neprilygstamo jaukumo.

 

Praktiškumas – neįtikėtinas

reklama

 

Saugo privatumą – tai viena iš pirmųjų į galvą ateinančių funkcijų. Neretai naujos statybos namuose būna dideli langai – jie suteikia šviesumo, erdvumo įspūdį. Tačiau gali pristigti privatumo, ypač jei gyvenama ten, kur intensyvus judėjimas ar nėra aukštos tvoros, gyvatvorės.

 

Praktiškumo esama ir kitokio. Užuolaidos itin naudingos, kai karšta, kai į kambarį skverbiasi kaitri saulė. Net ir su dieninėmis užuolaidomis, pernelyg neužtamsinančiomis lango, šviesos kiekis bus optimalesnis, o ir dalis karščio iš lauko bus sulaikoma.

 

Kitas privalumas – kiek netikėtas. Užuolaidos leidžia paslėpti sienų defektus. Jei sienos šalia langų neatrodo gražiai (pavyzdžiui, ne itin lygios ar pasilaupiusios), puošnus audinys gali tai užmaskuoti. Aišku, jei kambariui būtinai reikalingas kapitalinis remontas, vien papuošus langus sunku tikėtis puikaus rezultato. Tačiau kartais pakanka tiek nedaug...

 

Svarbu paminėti ir tai, kad užuolaidos yra lyg filtras. Kai langas atidarytas, audinys apsunkina kelią visokioms dulkėms patekti į kambarį.

 

Įspūdingo dizaino pavyzdžiai

 

Užuolaidų rinka nėra monotoniška. Taip pasakytina žvalgantis parduotuvėse. Nors tarp „praktiška“ ir „gražu“ neretai brėžiama linija (neva šie dalykai nesuderinami), iš tiesų visi aukščiau išvardyti praktiškumo pliusai realizuojami neaukojant estetikos.

 

Platus asortimentas – įvairiausiems norams. Skirtingi matmenys ir raštai, formos – tai galimybė rinktis kiekvienai namų erdvei tinkamiausią variantą. Renkantis naktines atsiveria tikras spalvų margumynas, tad kiekvienas gali nuspręsti pagal skonį ir pagal erdvės paskirtį – subtiliau ar išraiškingiau, daugiau aistros ar ramumo.

 

Jei planuojate atnaujinti namus ir galvojate, kokios langų puošmenos labiausiai džiugintų, verta pasidairyti po konkrečius pavyzdžius, tiesiog paganyti akis. Itin platus užuolaidų asortimentas – internetinėje parduotuvėje https://tavosapnas.lt. Maloniai kviečiame apsižvalgyti ir pasirinkti tai, kas suteiks namams jaukumo ir estetikos. O sykiu – ir praktiškumo.

 

Užs. nr. 20190723-2

 

Verslosavaite.lt