VersloSavaite.lt   
2019 07 22, 12:17
„Anykščių vynas“ į naują gamybos liniją investavo 0,6 mln. eurų

Image
VersloSavaite.lt nuotr.
Viena didžiausių Baltijos šalyse gėrimų gamintojų „MV GROUP Production“ modernizavo jos valdomą „Anykščių vyno“ gamyklą, kurioje įrengė daugiau nei pusę milijono eurų kainavusią naują ramaus vyno gamybos liniją.

 

Į modernios gamybos linijos ir jai palaikyti skirtos įrangos įdiegimą bendrovė investavo 614 tūkst. eurų.

 

Naujosios gamybos linijos įrengimas vainikavo trejus metus trukusį gamyklos modernizavimo etapą. „MV GROUP Production“ investicijos į gamyklos atnaujinimą siekia 2,5 mln. eurų, iš jų 1 mln. investuotas per pastaruosius metus.

 

reklama

„Anykščių vyno“ gamyklą bendrovė „MV GROUP Production“ įsigijo 2014 metų pabaigoje. Kaip teigia bendrovės generalinis direktorius Algirdas Čiburys, atgaivinti beveik šimto metų lietuviškos vyndarystės tradicijas puoselėjančią vyno gamyklą, vaisinių vynų gamybos pradininkę Lietuvoje ir Baltijos šalyse, buvęs svarbus iššūkis.

 

„Gamyklos modernizacija ir naujos linijos įdiegimas mums reiškia daugiau nei tik investicijas į „Anykščių vyno“ pajėgumo didinimą. Tai daugiau nei 90 metų tradicijas turinčios gamyklos ir jos darbuotojų išsaugojimas, gamybos pritaikymas šiuolaikiniams vartotojų poreikiams, o kartu ir galimybė rinkai pasiūlyti naujovių. Mūsų žiniomis, „Anykščių vyne“ įdiegta ramaus vyno pilstymo įranga − moderniausia regione.

 

Tokios nėra nė vienoje kaimyninėje šalyje, o ir vyndarystės tradicijomis garsėjančiose Italijoje ar Prancūzijoje retas gamintojas panašia įranga gali pasigirti. Jos įrengimas buvo savotiška vyšnia ant torto, kuria baigiame trejus metus trukusį modernizavimo etapą ir pradedame naują, telkdamiesi į gaminių krepšelio plėtrą, eksporto rinkas ir naujų partnerių pritraukimą“, – sakė A. Čiburys.

 

Bendrovės vadovas skaičiuoja, kad įdiegus naują, universalią gamybos liniją, gamyklos produktyvumas padidės dešimtadaliu.

 

Verslosavaite.lt

 

 



 

VersloSavaite.lt pasilieka teisę šalinti reklaminius, nekultūringus, įžeidžiančius ar kitaip įstatymus pažeidžiančius skaitytojų komentarus. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. Paskelbusieji netinkamus komentarus gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

 

Susiję straipsniai: