VersloSavaite.lt   
2019 07 09, 20:04
„Skrivanek“ jubiliejus – proga įvertinti pergales

Image
VersloSavaite.lt nuotr.
Šiais metais tarptautinis vertimų biuras „Skrivanek“ švenčia 25-erių metų sukaktį. Per ketvirtį amžiaus pasaulis sparčiai keitėsi, nuo kalbos technologijų iki geopolitinių santykių.

 

Kompanija sugebėjo prisitaikyti prie kintančių vartotojų poreikių ir technologijų – ir išnaudojo galimybes augti. Taigi, kokie buvo 25-eri „Skrivanek“ metai?

 

Nuo ko viskas prasidėjo?

reklama

 

1994 m. Čekijoje Pavelas Skirvanekas įkūrė privačią vertimo įmonę. Tuo metu tikriausiai niekas nesitikėjo, kad nedidelis biuras taps sėkminga tarptautine kompanija. Šiuo metu „Skrivanek“ turi 45 biurus 17-oje šalių ir bendradarbiauja su daugiau nei 3000 lingvistų ir kitų sričių ekspertų, giliai išmanančių skirtingas kultūras ir dirbančių įvairiomis kalbomis.

 

Istorija: nuolatinis augimas ir tobulėjimas

 

2004 m. kompanijos padalinys įkurtas ir Lietuvoje. Vertimų biuras Vilniuje jau 15 metų dirba pagal tarptautinės kompanijos viziją ir įvairių sričių klientams teikia griežčiausius kokybės reikalavimus atitinkančius vertimus.

 

2005 m. „Skrivanek“ įkūrė Čekijos vertimo agentūrų asociaciją (ACTA). Tais pačiais metais buvo atidarytas ir pirmasis biuras Niujorke. 2006 m. „Skrivanek“ pateko į  stipriausių kalbinių paslaugų teikėjų visame pasaulyje 50-uką. Įveikusi visuotinę ekonomikos krizę, kompanija toliau stiprino poziciją rinkoje.

 

2011 m. „Skrivanek“ užėmė 31-ą vietą tarp pirmaujančių kalbos biurų pasaulyje. Tais pačiais metais kompanijoje pradėta taikyti aplinkos vadybos sistema, užtikrinanti tvarų ir atsakingą vartojimą.

 

Tiems, kurie ypač vertina duomenų saugumą ir ieško patikimo vertimų tiekėjo, „Skrivanek“ yra vienas iš geriausių pasirinkimų. 2012 m. kompanijai suteiktas saugios informacijos valdymo sertifikatas. Juo vadovaujasi ir vertimų biuras Vilniuje.

 

Ypač sėkmingi kompanijai buvo 2013 m.: 45 biurai 12-oje šalių užsitikrino pirmaujančias pozicijas kalbų paslaugos teikėjų sąraše. Pasauliniu mastu buvo užimta 35 vieta.

 

Inovacijos ir kursai

 

Inovacijos – tai „Skrivanek“ filosofijos dalis. 2013 m. buvo pristatytas unikalus užsienio kalbų mokymo metodas „Effecto“. Jis paremtas įsitikinimu, kad gyvas bendravimas yra gerokai svarbesnis nei aklas gramatikos taisyklių sekimas.

 

Versle ypač svarbi anglų kalba. Kruopščiai įvertinusi rinkos padėtį ir klientų poreikius, 2014 m. kompanija kartu su partneriais paruošė kursą, skirtą verslo kalbos įgūdžiams gerinti. Po metų buvo pristatytas elektroninis testas, leidžiantis pačiam įvertinti užsienio kalbos žinias. Projektas buvo iš dalies finansuojamas Europos Sąjungos lėšomis.

 

2015 m. ši idėja įgavo dar didesnį mastą – pradėtas naujas edukacijos projektas „Effecto“, kurį sudaro įprastų ir internetinių seminarų serijos. Šiuo sprendimu kompanija siekia didinti kalbų mokyklos konkurencingumą, kelti kvalifikaciją ir patenkinti reikliausių klientų lūkesčius. „Skrivanek“ vertimų biuras Vilniuje siūlo naujausius mokymo metodus ir kūrybiškus sprendimus, leidžiančius kalbų mokytis lengviau ir maloniau.

 

Žinių atnaujinimas ir naujos idėjos

 

Kompanija nuolat rūpinasi savo specialistų žinių atnaujinimu ir tobulėjimu. Vienas iš sėkmingiausių projektų – 2017 m. Brno mieste surengtas simpoziumas, kurio metu kalbos mokyklos atstovai susitiko su šios srities guru Jeremy Harmer ir vystė naujas idėjas, skirtas padidinti vedamų kursų efektyvumą. Ir 2018 m., ir 2019 m. „Skrivanek“ – vėl tarp 50 geriausiųjų savo srities kompanijų pasaulyje.

 

Platus paslaugų spektras

 

Bėgant laikui vertimo biuro teikiamų paslaugų pasiūla plėtėsi. Šiuo metu populiariausios specializuotų vertimų sritys: draudimas, finansai ir bankininkystė, IT ir žaidimai, pramonė, prekyba, reklama ir rinkodara. Jau ilgus metus nekinta teisės ir medicinos sričių vertimų poreikis, kur ypač svarbi specifinė kompetencija, galinti užtikrinti geriausią rezultatą.

 

Vertimų biuras Vilniuje gali padėti ir su bendrojo pobūdžio tekstais: elektroniniais laiškais, straipsniais, įmonių lankstinukais, kuriuos dažniausiai reikia išversti greitai ir, žinoma, kokybiškai.

 

Klientams pageidaujant, „Skrivanek“ išvertus dokumentus gali patvirtinti vertėjo ir notaro parašu.

 

Vis aktyviau vykdant skaitmenizaciją, programinės įrangos ir elektroninių svetainių lokalizacija leidžia įmonėms pasiekti užsienio šalis ir potencialius klientus. „Skrivanek“ verčia tiek tradicines, tiek interaktyvias interneto svetaines, taikomąsias programas ir mobiliąsias programėles.

 

Atsidavimas ir patirtis

 

Meilė savo darbui, dėmesys darbuotojų įgūdžiams ir kompanijos atmosferai, įsipareigojimas nepriekaištingai atlikti darbą ir kasdienės pastangos dėl klientų pasitikėjimo – tai, kas kompanijai yra svarbiausia. „Skrivanek“  vertimo raštu ir žodžiu bei lokalizacijos paslaugas renkasi ne tik verslo įmonės, bet ir pasaulinės organizacijos: Europos Sąjungos institucijos ir Raudonojo Kryžiaus padaliniai.

 

Vertimų biuras Vilniuje „Skrivanek“ toliau sėkmingai vykdo savo veiklą ir siekia savo klientams užtikrinti geriausią patirtį. Per 25-erius metus sukaupta neįkainojamos patirties ir pelnytas atsakingos, profesionalios įmonės vardas. 2019-ieji – puikus metas tęsti pradėtus darbus ir toliau tobulėti, pateisinant ir pranokstant klientų lūkesčius.

 

Užs. nr. 20190709-1

 

Verslosavaite.lt

 

 



 

 

VersloSavaite.lt pasilieka teisę šalinti reklaminius, nekultūringus, įžeidžiančius ar kitaip įstatymus pažeidžiančius skaitytojų komentarus. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. Paskelbusieji netinkamus komentarus gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

 

Susiję straipsniai: