VersloSavaite.lt   
2019 06 20, 12:56
6 patarimai sklandžiam mažos įmonės valdymui

Image
DVS
Verslo sėkmė tiesiogiai priklauso nuo įmonės gebėjimo operatyviai ir tiksliai apdoroti užklausas, pasiruošimo netikėtoms situacijoms, darbų organizavimo sklandumo. Tam būtina ne tik aukšta specialistų kompetencija, bet ir tam tikras techninis pasirengimas.

 

Nedidelėms įmonėms tai – rimtas iššūkis, tačiau racionalios pastangos, dedamos siekiant šių tikslų, išties atsiperka. Tokie sprendimai kaip gerai pritaikyta DVS (dokumentų valdymo sistema), kritiškas galimybių įvertinimas, rūpinimasis saugumu – vos keli, padedantys valdyti mažą įmonę efektyviai.

 

1. Visada vadovaukitės planu

 

Verslo planas – tai, ką turėjote atidžiai atlikti dar prieš įkurdami įmonę. Žinoma, planas gali būti parengtas turint mažai verslo patirties, be to, natūralu, kad situacija gali keistis, ir veiklą teks prie jos priderinti. Visgi esminių principų pažeisti nederėtų. Imdamiesi naujos investicijos, samdydami darbuotojus, keisdami įmonės struktūrą ir kitais atvejais visuomet įvertinkite, kaip veiksmai koreliuos su planu. Visi pokyčiai turi padėti siekti numatytų tikslų, o ne kreipti veiklą kardinaliai kita vaga.

reklama

 

2. Stenkitės pradžioje viską daryti savarankiškai

 

Perleisti įvairias užduotis, pavyzdžiui, buhalteriją, paslaugų teikėjams neabejotinai yra racionalus sprendimas. Visgi vargu, ar galėsite įvertinti kokybę, saugumą, jei patys nesuprasite bent pagrindų. Tad pasistenkite pradžioje patys gilintis į visas įmonės valdymo sritis. Tuomet, kai turėsite savas sistemas ir įpročius, jau ateis metas DVS bei panašiems sprendimams.

 

3.  Kurkite realius tikslus

 

Tai iš dalies susiję su jau aptarta verslo plano reikšme. Labai svarbu visuomet kritiškai vertinti situaciją, galimybes ir poreikius tam, kad tiek ilgalaikiai, didieji, tiek kasdieniai tikslai, užduotys išties nepakištų kojos. Tai ypatingai aktualu situacijose, susijusiose su finansų valdymu. Rizikos valdymas – išties sudėtingas ir jam reikia ypatingo įžvalgumo, visgi numatyti visus galimus rezultatus būtina.

 

4. Automatizuokite viską, ką galite

 

Kai jau esate pasirengę, investuokite į įvairius technologinius užduočių, procesų valdymo sprendimus. Jie padės smarkiai sutaupyti laiko, pagreitinti užklausų apdorojimą, sekti situaciją, netgi numatyti geriausius ėjimus. Be to, tokios priemonės kaip DVS ar procesų valdymo sistema apskritai padidina veiklos efektyvumą ir padeda sutaupyti laiko, gaištamo pasikartojančioms, standartinėms užduotims, tokioms kaip sutarčių registravimas ar informacijos apie klientų užsakymus paieška.

 

5. Atsižvelkite į komandos poreikius

 

Net jei komandą sudaro vos keli žmonės, jų poreikiai turi būti prioritetu. Jei galite įsigyti specifinių darbo priemonių ar pasirinkti lengviau pasiekiamą biuro vietą, ar tiesiog pasirūpinti kad ir nebrangiu, tačiau bendru laisvalaikiu, taip ir padarykite. Tai visų pirma padidins darbuotojų pasitikėjimą įmone, lojalumą, padės formuoti stipresnę komandinę dvasią, be to, tam tikri sprendimai gali būti naudingi visos bendrovės veiklai.

 

6. Rūpinkitės visapusiu saugumu

 

Saugumo iššūkiai šiandien darosi vis didesni. Tapatybės vagystės, duomenų nutekinimas, šantažas, komercinių paslapčių atskleidimas – vos keli pavyzdžiai, kurių žalą patirti nesinori niekam. Visgi mažų įmonių atstovai neretai mano, kad didesniam saugumui paprasčiausiai nėra lėšų.

 

Tiesa ta, kad šiandien daugelį dalykų galima suderinti – pavyzdžiui, produktyvumą didinanti DVS taip pat smarkiai paveikia ir saugumą. Duomenys čia šifruojami ir yra prieinami tik autorizuotiems vartotojams. Be to, visada galite matyti dokumentų autorystę, naujausius pakeitimus, atsekti, kieno korekcija buvo paskutinė.

 

Šiuolaikiški sprendimai nuo sėkmingo veiklos vykdymo ir augimo pastaraisiais metais sunkiai atsiejami. Įvertinus galimybes ir poreikius, iš technologinių sprendimų gaunamą naudą ir įdėjus pastangų į tų sprendimų pritaikymą individualioms reikmėms galima smarkiai palengvinti tiek kasdienes, tiek ilgalaikėje perspektyvoje esančias užduotis. Be to, jie gali tapti stipriu konkurenciniu pranašumu, o tai aršioje rinkoje išsikovoti vietą po saulę bandančioms nedidelėms įmonėms ypatingai naudinga. Tad nuoseklūs, planus ir tikslus atitinkantys pokyčiai, geras vidinis klimatas, aukšta kompetencija, tokios priemonės kaip DVS – tai, kas padės stiprėti.

 

Užs. nr. 20190620-1

 

Verslosavaite.lt

 

 



 

VersloSavaite.lt pasilieka teisę šalinti reklaminius, nekultūringus, įžeidžiančius ar kitaip įstatymus pažeidžiančius skaitytojų komentarus. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. Paskelbusieji netinkamus komentarus gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

 

Susiję straipsniai: