VersloSavaite.lt   
2019 05 23, 14:58
„Lidl“ atsisakys vienkartinių plastikinių pirkinių maišelių

Image
VersloSavaite.lt nuotr.
Pasaulyje vis stiprėjant kovai su plastiko vartojimu, „Lidl Lietuva“ nusprendė įgyvendinti naują ekologinę iniciatyvą – iki 2020 metų iš prekybos išimti visus vienkartinius plastikinius pirkinių maišelius.

 

Šis sprendimas į aplinką patenkančio plastiko kiekį kasmet leis sumažinti daugiau kaip 100 tonų.

 

Plastikinių pirkinių maišelių išėmimas iš prekybos – vienas iš daugelio prekybos tinklo žingsnių, kuriais siekiama sumažinti plastiko vartojimą. Vykdydama visos „Schwarz“ grupės mastu įgyvendinamą 360 laipsnių plastiko mažinimo strategiją, „Lidl Lietuva“ taip pat yra užsibrėžusi iki 2019 m. pabaigos savo asortimente esančius vienkartinius plastiko gaminius (tokius kaip vienkartiniai indai, įrankiai ir šiaudeliai) pakeisti gaminiais iš alternatyvių ir perdirbamų medžiagų.

reklama

 

Be to, kompanija įsipareigoja iki 2025 m. sunaudojamo plastiko kiekį sumažinti 20 proc. bei užtikrinti, jog visos prekybos tinklo privačių prekės ženklų gaminių plastiko pakuotės būtų 100 proc. tinkamos perdirbimui.

 

Maišelių neliks pamažu

 

Aplinką tausojantys pokyčiai neįvyks per naktį: pasak prekybos tinklo atstovų, plastikinių maišelių bus atsisakoma palaipsniui, prekyboje visai jų neliks tik iki 2019 m. pabaigos. Šiuo metu „Lidl Lietuva“ prekiauja trijų rūšių vienkartiniais plastikiniais maišeliais, jie bus palaipsniui išimami iš prekybos nuo trečio šių metų ketvirčio, o metų pabaigoje maišelių asortimentas bus papildytas nauju popieriniu pirkinių krepšeliu. Prekybos tinklo parduodami dviejų rūšių daugkartiniai pirkinių krepšeliai, popierinis pirkinių krepšelis bei specialus daugkartinis krepšelis šaldytiems produktams ir toliau išliks prekyboje.

 

„Mums rūpi tiek mūsų pirkėjai, tiek ir aplinka, kurioje gyvename. „Lidl“ tokią vienkartinių pirkinių maišelių atsisakymo praktiką jau sėkmingai įgyvendino keliose valstybėse, šie pavyzdžiai įkvepia atsakingą vartojimą skatinti ir Lietuvoje, todėl kryptingai einame pokyčių link“, – teigia „Lidl Lietuva“ Pirkimų tarnybos vadovas Wojciech Grohn.

 

Pasak W. Grohn, tokie pokyčiai naudos atneš ne tik gamtai, bet ir kasdieniam gyvenimui – stalčių, spintelę ar maišelį plastikiniams maišeliams turbūt atrastume kone visuose namuose. „Šiandieninė visuomenė yra sąmoninga ir galvojanti ne tik apie šią akimirką, bet ir apie ateitį. Tikime, kad lietuviai šiems nedideliems, tačiau reikšmingiems pokyčiams yra pasirengę. Suprantame, kad įpročiams keisti reikia ir laiko, ir pastangų, todėl plastiko maišelių parduotuvėse neliks palaipsniui“, - teigia W. Grohn.

 

Verslosavaite.lt

 

 



 

VersloSavaite.lt pasilieka teisę šalinti reklaminius, nekultūringus, įžeidžiančius ar kitaip įstatymus pažeidžiančius skaitytojų komentarus. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. Paskelbusieji netinkamus komentarus gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

 

Susiję straipsniai: