VersloSavaite.lt   
2019 03 15, 10:17
Verslo dovanos: jų svarba įmonei ir jos darbuotojams

Verslo dovanos
Verslo dovanos
Netikėtai gauta dovana džiugina, ypač jei ji yra nepriekaištingos kokybės. Reprezentacinės dovanos – ne išimtis. Originalūs puodeliai su įmonės logotipu, raktų pakabukai ar praktiškos užrašinės – tik keletas pavyzdžių, kaip sumaniai nustebinti savo darbuotoją, verslo partnerį ar lojalų klientą.

 

Visgi daugelis neįvertina verslo dovanų svarbos. Dėl šios priežasties verta apžvelgti tam tikrus jų privalumus, reikšmę įmonei bei jos darbuotojams.

 

Įmonės žinomumo didinimas

 

Daugelis verslo dovanų organizacijoms praverčia kaip priemonė pareklamuoti savo vardą ir teikiamas paslaugas. Keletas to pavyzdžių – jau minėti puodeliai, kokybiški rašikliai ar pieštukai, kelioniniai krepšiai su logotipu. Šiais praktiškais daiktais apdovanoti darbuotojai naudosis dažnai, o dėl to prekės ženklas bus pastebimas įvairiose vietose, daugybės žmonių. Tokiu būdu įmonės žinomumas didės, o informacija apie ją bus ilgam įsimenama.

reklama

 

Taip pat verslo dovanos puikiai tiks ir kaip savita vizitinė kortelė. Įvairių susitikimų su klientais ar verslo partneriais metu galite įteikti dovaną su Jūsų kontaktine informacija ar kitu norimu užrašu. Daugelis tokių reklaminių daiktų yra ypač naudingi, tad taps kiek praktiškesniu bei originalesniu būdu pristatyti save nei naudojant įprastą vizitinę kortelę.

 

Klientų ir partnerių lojalumo augimas

 

Netikėtai gauta dovana visuomet nudžiugina. Ne išimtis ir verslo klientams, partneriams skirtos dovanos, kurios pravers kaip geranoriškas bei malonus gestas, perteikiantis dėkingumą už bendradarbiavimą. Visgi svarbu užtikrinti, kad įteikiamas daiktas būtų aukštos kokybės – juk jis taps savita pačios įmonės paslaugų, vertybių reprezentacija. Be to, tai atspindės patį požiūrį į klientą ar partnerį. Geros kokybės verslo dovanos prisidės prie kolegų lojalumo didinimo bei galimybės sustiprinti įmonės ryšius.

 

Darbuotojų motyvacijos stiprinimas

 

Norint tinkamai atsidėkoti darbuotojams už jų pastangas darbo metu, verslo dovana – taip pat sumanus sprendimas. Darbuotojai jausis įvertinti, dėl to didės jų motyvacija ir kasdienis produktyvumas. Dabar gausu verslo dovanų, kurias nesudėtinga išrinkti žmonėms, turintiems skirtingų pomėgių. Keletas pavyzdžių – stilingos gertuvės, atšvaitai, kelioniniai krepšiai ar USB atmintinės. Tokie daiktai pasižymi praktiškumu, tad darbuotojai jais naudosis noriai. Atsižvelgimas į jų poreikius didins lojalumą, pasitenkinimą savo darbo aplinka.

 

Patarimai, kaip išrinkti tinkamą verslo dovaną

 

Tinkamos verslo dovanos parinkimas daugeliu atvejų gali būti sudėtingas. Reikia atkreipti dėmesį į keletą svarbių aspektų – kam skirta ši dovana, kokie yra to žmogaus pomėgiai. Patartina apgalvoti, kaip išrinkti daiktą, kuris būtų ne tik estetiškas, bet ir praktiškas. Šiuo atžvilgiu pravers keletas naudingų idėjų:

 

                    Darbuotojams ir kolegoms, kurie mėgsta aktyvų laisvalaikį, daug laiko praleidžia darbe ar tiesiog vertina funkcionalias dovanas rinkitės praktiškas gertuves, termo puodelius, originalius atšvaitus.

                    Kokybiški belaidžiai krovikliai, USB atmintinės ar garso kolonėlės ypač maloniai nudžiugins jaunus įmonės darbuotojus ar kitus asmenis, kurie itin vertina išmanias, inovatyvias dovanas.

                    Darbuotojams, kurie daug laiko praleidžia komandiruotėse bei dažnai keliaujantiems verslo partneriams, klientams nudžiuginti rinkitės kokybiškus kelioninius krepšius ir kuprines. Tokios verslo dovanos pasižymi patvarumu ir patogumu. Be to, solidus logotipas ar įmonės pavadinimas ant šių praktiškų, dažnai naudojamų daiktų padės didinti įmonės žinomumą.

 

Originalios bei praktiškos dovanos svarbu tiek įmonei, tiek joje dirbantiems asmenims. Kokybiški daiktai su organizacijos logotipu, pavadinimu ar tiesiog motyvuojančia fraze padės įmonei susikurti nepriekaištingą įvaizdį bei pagerinti darbinius santykius su klientais, partneriais.

 

Be to, verslo dovana suveiks kaip efektyvi darbuotojų paskatinimo priemonė, kuri užtikrins jų lojalumą ir pasitenkinimą malonia darbo aplinka. Šie aspektai neabejotinai reikšmingi įmonei, kuri siekia ilgai išlikti sėkminga bei pasiekti kuo geresnių rezultatų.

 

Užs. nr. 20190315-1

 

Verslosavaite.lt

 

 



 

VersloSavaite.lt pasilieka teisę šalinti reklaminius, nekultūringus, įžeidžiančius ar kitaip įstatymus pažeidžiančius skaitytojų komentarus. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. Paskelbusieji netinkamus komentarus gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

 

Susiję straipsniai: