VersloSavaite.lt   
2019 02 21, 14:18
Darbas Islandijoje – svajonių išsipildymas?

Image
VersloSavaite.lt nuotr.
Norite iškeliauti uždarbiauti į užsienį? Nežinote kurią šalį pasirinkti? Kodėl gi neapsvarsčius Islandijos!

 

Islandijos sala stūkso šiaurėje, 300 kilometrų nuo Grenlandijos. Ši šalis nėra apgyvendinta tankiai. Visoje Islandijoje tėra ~300 000 žmonių, kurių didžioji dauguma gyvena Reikjavike (sostinėje) arba aplink jį. Visgi, šalis yra pagarsėjusi savo gamta: ugnikalniais, geizeriais ir tvyrančia bei plika akimi matoma šiaurės pašvaiste. Reginys išties įspūdingas, bet ką gi ten dirbti?!

reklama

 

O darbo, kaip ir visur kitur, Islandijoje tikrai rasite! Žinoma, Jums gali tekti prisitaikyti prie rinkos lūkesčių – reikalingo darbo pasiūlymų, bet kažkur įsidarbinti tikrai įmanoma tiek vyrams, tiek moterims.

 

Nors ši valstybė populiacijos pagrindu yra sąlyginai maža, darbas Islandijoje – puikiai apmokamas. 2017 metais, islandų vidutinis atlyginimas siekė netgi 3 340 eurų! Žinoma, ši suma yra dar prieš mokesčius, kurie sudaro maždaug 433 eurus, bet net ir po jų – atlyginimas yra išties neeilinis.

 

Kaip ir Norvegijai, Islandijai nuolatos reikia darbuotojų žuvies fabrike. Ši šalis turi gan gilias žvejybos tradicijas, todėl nenuostabu, kad žuvų fabrikai tiesiog verda nuo aktyvaus darbo. Vulkaninėje saloje buvo sudėtinga užsiimti žemės ūkiu, žmonėms reikėjo valgyti, todėl jie plaukdavo į jūrą žvejoti, taip ir susiklostė šios tradicijos, gyvos iki pat mūsų dienų. Islandijoje taip pat nuolat ieškoma krovinių pervežėjų, vairuotojų bei kitų, tradicinių specialybių atstovų: statybininkų, dažytojų, gydytojų, buhalterių, suvirintojų, baldžių, kambarinių, auklių ir t. t..

 

Darbas Islandijoje puikiai tiktų jaunoms poroms, kurios norėtų pakeliauti po nepaprastus gamtos klodus ir, prie to paties, užsidirbti šiek tiek pinigų. Esame girdėję tikrai ne vieną teigiamą atsiliepimą iš jaunuolių, kurie dirbo Islandijoje.

 

Galimybė sutaupyti automobiliui, mokslams ar kompiuteriui ir ištyrinėti tokią egzotišką šalį kaip Islandija, turbūt kiekvieno jauno žmogaus svajonė! Nekeista, kad tiek daug vaikinų bei merginų taip pozityviai atsiliepia apie darbą Islandijoje. Panašių teigiamų komentarų galima aptikti ir lietuviškuose forumuose, kurie tiesiog lūžta nuo susirašinėjimų.

 

Norite dirbti Islandijoje? Rekomenduojame pasidairyti Headex.eu Įdarbinimo agentūros internetiniame tinklalapyje. Headex.eu nuolat pildo savo duombazes naujais darbo pasiūlymais, skelbimais Islandijoje.

 

Ši organizacija Jums padėtų surasti legalią, gerai apmokamą, socialines garantijas suteikiančią veiklą. Headex.eu Jums gali pasiūlyti trumpalaikį, sezoninį arba ilgalaikį darbą, o tai tiks tiek studentams, moksleiviams tiek jau dirbantiems asmenims. Kodėl gi neišvykus vasarai į Islandiją!

 

Verslosavaite.lt

 

 



 

VersloSavaite.lt pasilieka teisę šalinti reklaminius, nekultūringus, įžeidžiančius ar kitaip įstatymus pažeidžiančius skaitytojų komentarus. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. Paskelbusieji netinkamus komentarus gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

 

Susiję straipsniai: