VersloSavaite.lt   
2019 01 25, 09:48
Lietuviškų domenų registruoja vis daugiau

Image
VersloSavaite.lt nuotr.
Kauno technologijos universiteto (KTU) Interneto paslaugų centras DOMREG informuoja, kad 2018 metais „.lt“ domenų skaičius išaugo iki 192 855.

 

Palyginus su 2017 metais, užfiksuotas 2,65 proc. augimas. Iš viso per praėjusius metus įkurti 35 044 nauji „.lt“ domenai. Visgi domenų turėtojų valia 29 568 „.lt“ domenai buvo panaikinti.

 

KTU Interneto paslaugų centro DOMREG vadovė Daiva Tamulionienė atskleidžia, kad „.lt“ domenas tarp užsakovų iš Lietuvos išlieka populiariausiu jau daugelį metų iš eilės. Lietuviškų domenų skaičiaus augimas atitinka brandžių ir beveik prisotintų Vakarų Europos šalių domenų rinkų, kuriose gerai išvystyta informacinių technologijų infrastruktūra, vidutinį augimą.

reklama

 

„Praėjusių metų pradžioje stebėjome su kriptovaliutomis susijusių domenų registravimo bumą, o metų pabaigoje, Seimui leidus kanapių naudojimą medicininiais tikslais, pasipylė su kanapėmis susijusių domenų registracijos. Įdomu tai, kad nors įstatymas, legalizuojantis kanapių naudojimą medicinoje, turėtų įsigalioti tik šių metų gegužę, vis tik internautai nelaukdami graibstė patraukliausius interneto vardus.

 

Analogiškas tendencijas pastebime ir versle, kuomet domenas registruojamas net anksčiau nei įmonė užfiksuojama juridinių asmenų registre. Tai rodo, kad geras domeno vardas, kaip ir prekės ženklas, gali būti svarbi sėkmingo verslo dalis, todėl apie tai jau galvojama iš anksto“, – aiškina D. Tamulionienė.

 

Verslosavaite.lt