VersloSavaite.lt   
2018 10 30, 10:32
Iš Lietuvos oro uostų – daugiau skrydžių

Image
VersloSavaite.lt nuotr.
Paskutinį spalio savaitgalį šalyje paskelbus žiemos laiką, Lietuvos oro uostai įžengė į žiemos skrydžių sezoną.

 

Planuojantiems atostogų ir verslo keliones, įmonės ir oro vežėjų pastangomis siūlomos net 8-ios naujos ir strategiškai reikšmingos kryptys bei papildomi savaitiniai skrydžiai jau išpopuliarėjusiomis kryptimis.

 

Į Lvovą iš Vilniaus oro vartų keliautojus skraidins „Wizz Air“ oro linijos. O štai bendrovė „Ryanair“ iš Vilniaus oro uosto pradės maršrutą į Kijevą.

reklama

 

Minimos oro linijos skraidins ir į Amaną bei Italijos miestą Trevizą. Pastaroji kryptis dar labiau praplės Lietuvos susisiekimo tinklą oro transportu su šiaurine Italijos dalimi. Planuojantiems atostogas patrauklu tai, kad Trevizas yra vos 35 minutės automobiliu nuo keliautojų mylimos Venecijos.

 

Nuo žiemos sezono pradžios keliaujančiųjų iš Vilniaus oro uosto patogumui, oro bendrovė „Air Baltic“ skrydžius į Amsterdamą, Miuncheną, Berlyną ir Paryžių vykdys didesnio tipo orlaiviais. Taip pat sostinės keliautojams „Norwegian“ oro linijų bendrovė pasiūlys daugiau skrydžių į Stokholmą.

 

Ne mažiau gerų naujienų Lietuvos oro uostai turi ir keliaujantiems iš Kauno. Iš jo žiemos sezonu bus skrendama net 4-iomis naujomis kryptimis. Tiems, kas panorės pasišildyti po Italijos saule, siūloma aplankyti Boloniją ir Milaną. Tikimasi, kad nauji „Ryanair“ maršrutai į Italiją pradžiugins ne tik mūsų šalies keliautojus, bet ir užtikrins patogų susisiekimą su Lietuva turistams italams.

 

Spalio pabaigoje „Ryanair“ taip pat pradės vykdyti skrydžius į Tel Avivą. Tai itin svarbi jungtis atsižvelgiant į Kauno žydų istorijos ir kultūros paveldą bei šiame mieste esančią žydų bendruomenę. Tikimasi, kad naujas maršrutas paskatins atvykstamąjį turizmą.

 

„Ypač džiugu, kad jau šį sezoną galime pasiūlyti keliauti į Suomiją, Turku. Ši kryptis taip pat itin svarbi skatinant Suomijos turistus aplankyti Kauną ir Lietuvą. Prie jos atsiradimo intensyviai dirbo ir kitos suinteresuotos šalys, labai svarbią finansinę paramą skyrė Kauno miesto savivaldybė. Stengiantis pritraukti kuo daugiau naujų skrydžių vien Lietuvos oro uostų savarankiškų priemonių dažnai nepakanka. Tačiau suvienijus jėgas, prisidedant finansiškai ir kitais turimais resursais galima užtikrinti, kad susisiekimas su Lietuva oro transportu taptų dar patogesnis ir atneštų šaliai didesnę naudą“, – akcentuoja Aviacinių paslaugų skyriaus vadovas A. Stikliūnas.

 

Verslosavaite.lt

 

 



 

VersloSavaite.lt pasilieka teisę šalinti reklaminius, nekultūringus, įžeidžiančius ar kitaip įstatymus pažeidžiančius skaitytojų komentarus. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. Paskelbusieji netinkamus komentarus gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

 

Susiję straipsniai: