VersloSavaite.lt   
2018 10 29, 12:50
Baigtos statyti „Antakalnio terasos“

Image
VersloSavaite.lt nuotr.
Vilniuje baigtas vienas didžiausių gyvenamosios konversijos projektų šalyje – „Antakalnio terasų“ gyvenvietė, kurioje įsikūrė 850 šeimų.

 

Per 8 metus viena didžiausių Lietuvoje erdves gyvenimui, verslui ir poilsiui kurianti bendrovė „Darnu Group“ į „Antakalnio terasas“ investavo 70 mln. eurų.

reklama

 

Buvusioje apleistoje Lietuvos kino studijos teritorijoje keturiais etapais sukurta išskirtinė moderni gyvenvietė, kurioje ypatingas dėmesys skirtas gyvenimo kokybei ir natūralios gamtos išsaugojimui. Gyvenvietė suskirstyta į „Eglių terasų“, „Beržų terasų“, „Pušų terasų“ ir „Ąžuolų terasų“ etapus. 

„Sukūrę „Antakalnio terasas“ iš esmės transformavome rinkos supratimą apie patogesnį gyvenimą mieste.

 

Nuo pirmųjų projekto etapų žinojome, kad norime kurti ne daugiabučių kompleksą, bet visavertę gyvenvietę – erdvę, kurioje žmonės norėtų leisti kuo daugiau laiko ir galėtų patenkinti kiekvieno šeimos nario poreikius“, – teigia „Darnu Group“ generalinė direktorė Sigita Survilaitė-Mekionienė.

 

 

Pasak S. Survilaitės-Mekionienės, „Antakalnio terasų“ pavadinimą padiktavo vietovės gamtos reljefas, išdėstytas terasų principu.

 

„Kartu su architektų komanda ieškojome kompleksinių sprendimų, kaip pritaikyti gyvenvietę prie sudėtingo statybai gamtovaizdžio su dideliais reljefo peraukštėjimais, ir sukurti kuo daugiau patogumų gyventojams. Pasirėmę skandinavų pavyzdžiu, nusprendėme butuose įrengti erdvias ir šviesias terasas bei taip dar labiau įprasminti visos gyvenvietės pavadinimą“, – sako S. Survilaitė-Mekionienė.

 

Daugelis projekto metu įgyvendintų sprendimų, pritaikytų pirmą kartą mūsų šalyje, jau tapo pavyzdžiu ir kitiems plėtotojams, o gyventojams – siekiamybe renkantis naują butą. Tai – ir  uždari kiemeliai be antžeminio parkingo, ir terasos vietoj įprastų balkonų, ir skirtingomis zonomis išskaidytos poilsio zonos ar autoriniai menininkų darbai bendrose patalpose.

 

Verslosavaite.lt

 

 



 

VersloSavaite.lt pasilieka teisę šalinti reklaminius, nekultūringus, įžeidžiančius ar kitaip įstatymus pažeidžiančius skaitytojų komentarus. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. Paskelbusieji netinkamus komentarus gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

 

Susiję straipsniai: