VersloSavaite.lt   
2018 09 03, 11:32
„Vienna Insurance Group“ suteiktas leidimas įsigyti „Seesam“ akcijas Baltijos šalyse

Image
VersloSavaite.lt nuotr.
Rinką prižiūrinčios institucijos Estijoje, Latvijoje ir Lietuvoje suteikė galutinį leidimą Austrijos grupei „Vienna Insurance Group“ (VIG) įsigyti 100 proc. ne gyvybės draudimo bendrovės „Seesam Insurance AS“ (Seesam) akcijų iš dabartinio jos akcininko Suomijos finansinių paslaugų grupės „OP Financial group“, įskaitant ir filialus Latvijoje bei Lietuvoje.

 

Sandorio šalys pasirašė pardavimo sutartį 2017 m. gruodžio 18 d., o akcijų perleidimas įvyko 2018 m. rugpjūčio mėn. 31 d.

reklama

 

Remiantis 2018 m. pirmojo ketvirčio duomenimis, įsigijus draudimo bendrovę „Seesam“ Estijoje ir jos filialus Latvijoje bei Lietuvoje, VIG grupės rinkos dalis išaugs iki 23,7 proc. ir ji taps draudimo rinkos lydere Baltijos šalyse.

 

Tai jau ne pirmas VIG įsigijimas regione – 2016 m. grupė tapo latvių ne gyvybės draudimo įmonės „BTA Baltic Insurance Company“ („BTA“) savininke, VIG taip pat valdo bendrovę „Compensa Vienna Insurance Group“ („Compensa“). Užbaigus sandorį VIG Baltijos šalyse atstovaus trys bendrovės: „BTA“, „Compensa“ ir „Seesam“. Per pirmąjį šių metų ketvirtį VIG bendrovės (įskaitant ir „Seesam“) pasirašė draudimo įmokų už maždaug 229 mln. eurų.

 

Verslosavaite.lt

 

 



 

VersloSavaite.lt pasilieka teisę šalinti reklaminius, nekultūringus, įžeidžiančius ar kitaip įstatymus pažeidžiančius skaitytojų komentarus. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. Paskelbusieji netinkamus komentarus gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

 

Susiję straipsniai: