VersloSavaite.lt   
2018 05 25, 10:36
Vilnių atranda vis daugiau turistų

Image
VersloSavaite.lt nuotr.
Turistų skaičiaus augimas Vilniuje nepraranda pagreičio. Per pirmuosius tris šių metų mėnesius Vilnius sulaukė 7,5 proc. daugiau svečių nei pernai šiuo laikotarpiu. Daugiausiai – virš 40 proc. – išaugo keliautojų srautas iš Vokietijos.

 

Statistikos departamento paskelbtais  apgyvendinimo paslaugų statistikos duomenimis, 2018 m. pirmąjį ketvirtį Vilniuje apsistojo 209,5 tūkstančio svečių, kurie čia praleido 389,5 tūkstančius naktų. Palyginti su 2017 metų tuo pačiu laikotarpiu nakvynių skaičius padidėjo 4,3 proc.

reklama

 

76,8 proc. visų į Vilniaus apgyvendinimo įstaigas atvykusių svečių buvo užsieniečiai (160,9 tūkst.). Lyginant su praėjusių metų atitinkamu laikotarpiu užsieniečių atvyko 6,4 proc. daugiau. Daugiausiai turistų sulaukta iš Baltarusijos, Rusijos, Latvijos, Lenkijos ir  Vokietijos.

 

Palyginti su pernai metais, didžiausias turistų skaičiaus augimas buvo iš Vokietijos (40,1 proc.), Latvijos (14,9 proc.), Lenkijos (14,7 proc.) ir Estijos (13,6 proc.).

Verslosavaite.lt

 

 



 

VersloSavaite.lt pasilieka teisę šalinti reklaminius, nekultūringus, įžeidžiančius ar kitaip įstatymus pažeidžiančius skaitytojų komentarus. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. Paskelbusieji netinkamus komentarus gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

 

Susiję straipsniai: