VersloSavaite.lt   
2018 03 15, 10:49
Pernai – rekordinės šalies žemdirbių investicijos į grūdų įrangą

Image
VersloSavaite.lt nuotr.
Grūdų įranga prekiaujanti ir šios įrangos statybos projektus Baltijos šalyse vykdanti bendrovė „Dotnuva Baltic“ praėjusiais metais fiksavo itin išaugusią grūdų įrangos paklausą. Ši tendencija akivaizdi ir šiemet.

 

Lietuvos rinka tampa išskirtine ne tik „Dotnuva Baltic“, bet ir šią įrangą pastarajai tiekiančiai gamintojai – tarptautinei kompanijai „Cimbria“.

 

Jaučiamas milžiniškas susidomėjimas grūdų įranga

reklama

 

„Stipriai išaugusius grūdų sandėliavimo įrangos pardavimus labiausiai lėmė lietingos pastarųjų metų javapjūtės, ir svyruojančios grūdų supirkimo kainos. Praėję 2016–2017 finansiniai metai mums buvo išskirtiniai grūdų sandėliavimo įrangos paklausa – Baltijos šalyse įrengėme ar renovavome rekordiškai daug –  per 40 grūdų sandėliavimo objektų. Įrengėme tris komercinės paskirties grūdų elevatorius.

 

Vienas didžiausių ir moderniausių metų projektų buvo Pilviškių grūdų elevatorius, kurio užsakovas – ŽŪK „Vilkaviškio grūdai“. Šis objektas vienu metu gali talpinti apie 30 tūkst. tonų grūdų“, – sako bendrovės „Dotnuva Baltic“ Projektų diegimo skyriaus vadovas Mindaugas Veiveris.

 

Pašnekovo tvirtinimu, jau nuo praėjusių metų rudens „Dotnuva Baltic“ jaučia milžinišką susidomėjimą grūdų įranga – ja domisi tiek grūdų prekyba užsiimančios įmonės, tiek ir ūkininkai.

 

„Pernai fiksavome itin išaugusius šios įrangos pardavimus, tačiau šių metų paklausa mums žada naujus rekordus. Šių metų sezonui esame pasirašę sutartis statyti Baltijos šalyse 7 pramoninius elevatorius ir virš 40 įvairaus dydžio grūdų džiovinimo ir sandėliavimo kompleksų, kurių bendra talpa siekia 150 tūkst. tonų. Mūsų patirtis ir esama grūdų įrangos paklausa rodo, kad šie metai bus mums ypatingi ir tikrai įtempti. Tokių metų per savo įmonės istoriją, panašu, dar nebūsime turėję – tiek pastatytų talpų, tiek ir mūsų įrengtų džiovyklų skaičiumi“, – prognozuoja M. Veiveris.

 

Verslosavaite.lt

 

 



 

 

VersloSavaite.lt pasilieka teisę šalinti reklaminius, nekultūringus, įžeidžiančius ar kitaip įstatymus pažeidžiančius skaitytojų komentarus. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. Paskelbusieji netinkamus komentarus gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

 

Susiję straipsniai: