VersloSavaite.lt   
2017 11 30, 10:38
Huawei „Mate 10 Pro“ – su dirbtiniu intelektu fotografuojant

Image
VersloSavaite.lt nuotr.
„Huawei“ neseniai pristatė „Mate 10 Pro“ – telefoną, turintį dirbtiniu intelektu valdomą kamerą „Leica“.

 

Nepaisant kitų funkcijų, tokių kaip ilgesnis baterijos veikimo laikas arba energijos naudojimo optimizavimas, dirbtinis intelektas leidžia šiam telefonui tiksliai žinoti, į ką nukreipėte telefono kamerą. Dėl to išmanusis greitai pasirenka tinkamiausius kameros parametrus ir leidžia padaryti tobulą nuotrauką.

 

Galinga kamera atpažįsta 13 skirtingų fotografavimo scenarijų: mėlyną dangų, augalą, gėlę, naktį (menkas apšvietimas), maistą, saulėlydį (saulėtekį), sceną, tekstą, paplūdimį, sniegą, portretą, netgi skiria katę nuo šuns.

reklama

 

Galinga naujųjų „Mate 10 Pro“ serijos telefonų techninė įranga leidžia telefonui atlikti 1,97 trilijono skaičiavimų per sekundę, o tai reiškia, kad vos tik nukreipiate kamerą į kokį nors objektą, jūsų telefonas jau žino, ką ketinate fotografuoti ir kokie parametrai leis tai geriausiai padaryti. „Huawei“ pranoko lūkesčius ir dėl telefono priekyje įtaisytos kameros, kuri dažniausiai yra gerokai prastesnė negu galinė. Asmenukėms fiksuoti skirta kamera suteikia galimybę daryti itin geros kokybės nuotraukas, kuo įprastai kiti telefonai negali pasigirti.

 

Leiskite telefonui mokytis

 

Telefone integruota „Leica“ kamera atpažįsta apie 2 000 atvaizdų per minutę. „Huawei“ „išmokė“ „Mate 10 Pro“ kamerą atpažinti daugiau nei 100 milijonų nuotraukų bei atskirti skirtingus vaizdus, tačiau teigiama, kad telefonas mokosi ir pats.

 

Būtent šis telefono gebėjimas mokytis yra ta priežastis, dėl kurios jis žino, kada nukreipiate kameros objektyvą į gardžias salotas, o kada žalia spalva ekrane fiksuoja miško kraštovaizdį. Visa tai suteikia kamerai galimybę nuolat prisitaikyti prie vartotojo fotografavimo įpročių.

 

Taigi tikėtina, kad jūsų viduje slypintis fotografas taps vis geresnis ir geresnis, nes „Huawei“ žada ir toliau tobulinti algoritmus būsimuose telefono atnaujinimuose. 

 

Verslosavaite.lt

 

 



 

VersloSavaite.lt pasilieka teisę šalinti reklaminius, nekultūringus, įžeidžiančius ar kitaip įstatymus pažeidžiančius skaitytojų komentarus. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. Paskelbusieji netinkamus komentarus gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

 

Susiję straipsniai: