VersloSavaite.lt   
2017 11 24, 13:32
BODRUMAS: apie tai, kaip visų pamiltas kurortas žadą atima

Image
VersloSavaite.lt nuotr.
Beprotiško grožio pusiasalyje įsikūręs, didingą istoriją saugantis bei Egėjo jūros skalaujamas – numylėtasis Turkijos kurortas – Bodrumas. Vasaros čia – ne per karštos, o žiemos – maloniai vėsios.

 

Gamta – itin vaizdinga: besidriekiantys apelsinmedžiai ir alyvmedžiai, daug žalumos, skaidri jūra ir nuostabaus grožio įlankos.

reklama

 

Kelionių ekspertas Baltic Tours šiame straipsnyje su Bodrumo kurortu supažindina užkietėjusius keliautojus ir saulės mylėtojus. Kodėl šiuo kraštu daugelis taip žavisi ir sako, jog čia nuvykti būtina tam, kuris ieško idealios atostogų krypties?

 

 

Kodėl Bodrumą pamils kiekvienas atvykėlis?

 

Vis dėlto, didžioji daugumos, besižavinčių šiuo kurortu dalis, yra patys turkai. Čia net jiems priimtina elgtis ramiau, o daugelyje vietų netgi neįprasta derėtis. Galbūt dėl to šį santūrų miestą vis labiau pamilsta ir europiečiai. Apie tobulą vasaros orą Bodrume daug kalbėti neverta. Alinančio karščio nejusite, nes jūra – šiek tiek vėsesnė, o švelnus ir lengvas brizas maloniai gaivina..

 

Kurorte, be jokios abejonės, puikiai atostogas praleis kiekvienas keliautojas: ir ištroškęs aktyvaus poilsio ar naktinių linksmybių, ir siekiantis geriau pažinti kultūrą bei miesto istoriją. Čia siūloma daugybė vandens pramogų – nuo nardymo iki buriavimo ar jėgos aitvarų išbandymo, tad pabodus kaitintis paplūdimyje po saule, drąsiai išmėginkite šias ekstremalias Pramogas.

 

Kelionės į Bodrumą labai patiks ir norintiems ramiai pasivaikščioti po miestą, susipažinti su lankytinais objektais, ar sužinoti miesto atsiradimo istoriją. Muziejus po atviru dangumi – taip galima pavadinti šį kurortą. Juk jis įsikūręs ant antikinio Halikarnaso miesto pamatų – vieno, iš septynių pasaulio stebuklų.

 

Šis kadaise iškiliai stovėjo jūros pakrantėje, kol, deja, buvo sunaikintas žemės drebėjimų.

 

 

 

Neegzistuojantis laikas arba naktinė pažintis su miestu

 

Kaip jau minėta – naktinių pramogų čia taip pat nestinga. Juk Bodrumas yra netgi vadinamas Turkijos naktinio gyvenimo sostine! Pagrindinė linksmybių gatvė – Cumhuriyet – gausi įvairiausių diskotekų, klubų ir barų, tad kiekvienas naktinėtojas čia atras sau mielą vietelę. Tačiau, jei naktiniai klubai jums ne prie širdies, bet smagiai praleisti laiką vis tiek norisi, Baltic Tours rekomenduoja rinktis tikrą gyvos muzikos karalystę - Meyhane.

 

Dainuokite, šokite ir šėldami mėgaukitės įvairiausiais koncertais. Gyvos muzikos mylėtojai taip pat turėtų aplankyti ir Veli. Tai – vienas seniausių Bodrumo barų, kuriame galima ne tik maloniai leisti laiką muzikos apsupty, bet ir paskanauti puikių kokteilių. Vis dėlto, naktinį Bodrumą bus ypatingai smagu pažinti su pašėlusių draugų kompanija klube Bebek, o jei dievinate džiazą – nepraleiskite progos užsukti į Hadigari.

 

Tačiau pravartu žinoti, kad niekada nemiegantis Bodrumas naktines linksmybes dažniausiai siūlo ne anksčiau kaip pirmą valandą nakties, o kartais – dar vėliau! Sakoma, jog laikas šiame kurorte neegzistuoja, tad prieš planuojant pažinti Bodrumą naktį – verta apskaičiuoti ir savo jėgas.

 

 

Kurortas, nusėtas Graikijos pėdsakais

 

Kelionės į Bodrumą ypatingai vilioja ir dėl įspūdingos architektūros, kurioje stipriai jaučiama graikų įtaka. Kur bepažvelgsi – miesto peizaže išvien baltuoja maži, kelių aukštų nameliai su mėlynomis langinėmis, padabinti rožinėmis ar raudonomis žiedus išskleidusiomis gėlėmis. Gatvės – jaukios, siauros, kur ne kur stūkso antikinės kolonos.

 

Miestas dažnai net lyginamas su amfiteatru, nes į jį žvelgiant nuo vandens, balti namai tampa panašūs į sėdynes pakyloje. Iš tiesų, svečiuojantis Bodrume, kartais atrodo, jog trumpam tarytum atsidūrei Graikijoje. Beje, iš šio Turkijos kurorto Graikijai priklausančią Koso salą aplankyti itin paprasta.

 

Kelionė greitaeigiu kateriu trunka vos 40 minučių, kurios tikrai vertos vaizdų, laukiančių saloje. Prisėsti kviečiančios kavinukės, Neratzia tvirtovė ar kvapą gniaužiančios Asklepiono šventyklos liekanos. Tad vienos kelionės į Bodrumą metu aplankykite net dvi šalis!

 

 

 

Taigi, kraukite lagaminą, įsimeskite gerą nuotaiką ir keliaukite atrasti bei pažinti nuostabųjį kurortą. Bohemiška atmosfera alsuojantis miestas mielai priims kiekvieną keliautoją, jo atostogas pripildydamas įspūdžių ir patirčių!

 

Verslosavaite.lt

 

 



 

VersloSavaite.lt pasilieka teisę šalinti reklaminius, nekultūringus, įžeidžiančius ar kitaip įstatymus pažeidžiančius skaitytojų komentarus. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. Paskelbusieji netinkamus komentarus gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

 

Susiję straipsniai: