VersloSavaite.lt   
2017 11 10, 12:04
5 gudrybės pigiems lėktuvo bilietams įsigyti

Image
VersloSavaite.lt nuotr.
Statistika atskleidžia, kad savarankiškomis kelionėmis kasmet susidomi vis daugiau žmonių. Pigūs skrydžiai į Vieną ar kurį kitą miestą – pirkinys, kurį dėl nedidelės kainos mielai renkasi skirtingo amžiaus keleiviai.

 

Paslaugos greitis, paprastumas, patogumas tampa didžiausiais lėktuvų bilietų pirkimo internetu privalumais.

 

Užsisakant skrydžius pirmą sykį ar tiesiog neskyrus pakankamai dėmesio detalėms, skubant pasitaiko nesmagių klaidų. Jos gali lemti ne tik papildomas išlaidas, bet ir paskutinę minutę subyrėjusius atostogų planus. Jei norite išvengti didžiausių grėsmių ir lengvai atrasti geriausius skrydžių pasiūlymus, įvertinkite kelis paieškos aspektus.

 

1. Patikima paieškos vieta

reklama

 

Pigūs skrydžiai iš Vilniaus, Kauno ar Palangos siūlomi daugybėje paieškos svetainių. Dalis jų tiesiogiai priklauso avialinijoms, dalis – bilietų perpardavinėtojams, dar kita dalis – nepriklausomiems paieškos specialistams.

 

Pastaroji svetainių kategorija yra pati vertingiausia. Ieškodami lėktuvo bilietų tokiuose portaluose, rasite daugiausiai skrydžių variantų ir išvengsite papildomų mokesčių.

 

2. Geriausias paieškos laikas

 

Paieškos ekspertai atskleidžia: verčiau pirmiausia rasti tinkamą skrydžio datą, o tuomet rašyti prašymą atostogoms. Ieškodami bilietų, vietoje konkrečių datų geriau rinkitės visą mėnesį. Tokiu būdu garantuotai atrasite mažos kainos pasiūlymą. Be to, neteks nerimauti, paskutinę akimirką ieškant bet kurio atostogų metu organizuojamo skrydžio.

 

Dar vienas svarbus niuansas – laikas iki norimo skrydžio. Geriausia bilietų į šiltuosius kraštus pradėti ieškoti prieš kelis mėnesius iki planuojamų atostogų. Jei jums aktualiausi pigūs skrydžiai į Vieną ar kitą Europos miestą, paieškos pradžią galite sumažinti iki kelių savaičių. Tokiu metu esama didžiausios tikimybės rasti bilietus už mažiausią kainą.

 

Taip pat galite dairytis paskutinės minutės pasiūlymų. Tačiau toks variantas gana rizikingas – pigių skrydžių reikiamu metu gali ir nebūti.

 

3. Tinkamas skrydžio laikas

 

Brangiausiai kainuoja tokie lėktuvų reisai, kurie prasideda apie pietus ar pavakarę. Norėdami sutaupyti, geriau rinkitės anksti ryte arba net naktį kylančius lėktuvus. Kelias miego valandas galėsite kompensuoti kitą naktį, o sutaupyta suma galbūt leis išsirinkti patogesnį viešbutį ar papildomas paslaugas.

 

Jei keliaujate su persėdimu, pasistenkite rinktis didesnį laiko tarpą. 2 ar 3 valandos iki kito lėktuvo reiso leis jaustis saugiau ir ramiau. Pasilikę per mažai laiko ir dėl nenumatytų atvejų praleidę skrydį, susidursite su didesnėmis kelionės išlaidomis.

 

Pagalvoti verta ir apie savaitės laiką. Jei ieškote pigaus skrydžio, ryžkitės keliauti savaitės viduryje – pavyzdžiui, antradienį ar trečiadienį. Paprastai savaitgaliniai skrydžiai kainuoja daugiausiai.

 

4. Apsauga nuo pigių skrydžių pinklių

 

Kartais pigūs skrydžiai iš Vilniaus brangsta kaskart užsukus į paieškos svetainę. Taip yra dėl slapukų. Juos ištrynę ar tiesiog naudodamiesi slapto naršymo funkcija, išvengsite skrydžių bendrovių spaudimo įsigyti bilietą greičiau. Be to, tokiu būdu visuomet matysite mažiausios kainos pasiūlymus.

 

5. Tikslūs duomenys

 

Tikslumas – dorybė, ieškant skrydžių įgyjanti ypatingos reikšmės. Net smulkiausios korektūros klaidos, padarytos pateikiant asmens ar banko kortelės duomenis, gali lemti prarastus pinigus. Svarbiausią informaciją verčiau patikrinkite kelis kartus.

 

Kai kuriuose sistemose automatiškai sužymimi papildomų paslaugų langeliai. Papildomas bagažo vienetas, pervežimas į viešbutį – kelios jų. Įsitikinkite, kad pažymėti tik jums aktualūs langeliai.

 

Pigūs skrydžiai į Vieną, kitus miestus – dažnas oro linijų pasiūlymas. Žinodami pagrindines paieškos gudrybes ir apsisaugoję nuo galimų klaidų, bilietus tobuloms atostogoms visuomet įsigysite greitai, saugiai ir lengvai.

 

Verslosavaite.lt

 

 



 

VersloSavaite.lt pasilieka teisę šalinti reklaminius, nekultūringus, įžeidžiančius ar kitaip įstatymus pažeidžiančius skaitytojų komentarus. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. Paskelbusieji netinkamus komentarus gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

 

Susiję straipsniai: