VersloSavaite.lt   
2017 09 21, 12:50
„Viada“: „Neste Lietuva“ klaidinanti dyzelino reklama – amoralaus verslo pavyzdys

Image
VersloSavaite.lt nuotr.
Lietuvos naftos produktų prekybos bendrovė „Viada“ amoraliais vadina galimus nesąžiningus konkurentų – Suomijos kapitalo įmonės „Neste Lietuva“ – veiksmus reklamuojant dyzeliną, kuriuos ėmė tirti Konkurencijos taryba.

 

„Reklamuoti savo produktą menkinant kitus prekiautojus, verčiant specifinių mokslinių žinių neturintį vartotoją mokėti daugiau už tokias pačias savybes turinčius naftos produktus – tai jau nebėra tik pigus būdas pasipelnyti, bet akivaizdžiai amoralaus verslo pavyzdys. Solidžios rinkos dalyvės tokių veiksmų niekada nesiims, kad būtų gerbiamos konkurentų ir vertinamos vartotojų“, – teigia „Viados“ generalinis direktorius Linas Karlavičius. 

 

Pasak jo, valstybės institucijos turi atsakingai ir iki galo ištirti vis didesnį neigiamą atgarsį visuomenėje sulaukiančią „Neste Lietuva“ reklaminę kampaniją, kad vartotojai nesijaustų mulkinami, o rinkos dalyviai – diskriminuojami.

reklama

 

Prieš kelias dienas Konkurencijos taryba pranešė, jog yra pagrindo įtarti, kad „Neste Lietuva“ skleidžiama informacija apie parduodamo dyzelino savybes gali turėti klaidinančios reklamos požymių. Todėl nuspręsta atlikti tyrimą dėl dyzelinių degalų „Futura D“ ir produkto NEXBTL reklamos atitikties Reklamos įstatymo 5 straipsnio reikalavimams.

 

Konkurencijos taryba veiksmų ėmėsi gavusi Biodegalų asociacijos skundą, paremtą Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) mokslininkų atlikto dyzelino savybių laboratorinio tyrimo išvadomis, pagal kurias visos tirto dyzelino rūšys (trijų naftos produktų prekybos tinklų „Neste Lietuvos“, „Circle K“  ir „Viados“), pasižymi panašiomis savybėmis.

 

VGTU mokslininkų išvados aiškiai parodė, kad suomių produktas NEXBTL pagal tokias savybes kaip sąnaudos, dūmingumas, azoto oksidų koncentracija išmetamosiose dujose bei triukšmingumas, iš esmės niekuo nepranašesnis už RRME (riebiųjų rūgščių metilo esteris), gaminamą iš rapsų aliejaus.

 

Tuo tarpu „Neste Lietuva“ skleidžiamoje reklamoje pabrėžiama, kad jos dyzelinas su NEXBTL produktu pranašesnis už RRME, kurį platina lietuviškas tinklas.

 

Pasak L.Karlavičiaus, „Viada“  kreipsis į sertifikuotą užsienio laboratoriją, kad būtų atliktas dar vienas nepriklausomas degalų testas ir galutinai išsklaidytos bet kokios abejonės dėl dyzelino su RRME parametrų.

 

Verslosavaite.lt

 

 



 

VersloSavaite.lt pasilieka teisę šalinti reklaminius, nekultūringus, įžeidžiančius ar kitaip įstatymus pažeidžiančius skaitytojų komentarus. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. Paskelbusieji netinkamus komentarus gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

 

Susiję straipsniai: