VersloSavaite.lt   
2017 09 06, 13:13
Įsivedantiems elektrą – mažiau rūpesčių

Image
VersloSavaite.lt nuotr.
Elektros ir dujų skirstymo bendrovė „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO) nuo šiol teiks naują paslaugą ir pasirūpins klientų elektros vidaus tinklo įrengimu. Anksčiau elektrą įsivesti norintys gyventojai turėjo patys pasirūpinti tinklo įrengimu nuo sklypo ribos iki pat namų.

 

„Iki šiol mes galėjome elektrą atvesti tik iki žmonių sklypo ribos, o pasirūpinti elektros tinklo įrengimu nuo ten iki pat namų žmonės turėdavo patys, tam pasitelkę samdomus specialistus ar privačias įmones.

reklama

 

Tik gyventojui įsirengus vidaus tinklą ir suderinus su Valstybine energetikos inspekcija, ESO darbuotojai sumontuodavo skaitiklį ir namuose atsirasdavo elektra. Matėme, kad žmonėms tai sukelia nepatogumų ir papildomų rūpesčių, nes reikia surasti, kas atliks darbus, prižiūrėti procesą“, – naujos paslaugos poreikį grindžia ESO Paslaugų tarnybos direktorius Ignas Pranskevičius.

 

Nuo šiol elektrą įsivedantys klientai gali vienu metu užsisakyti viso elektros tinklo įrengimą, įskaitant ir vidaus tinklą nuo ESO elektros apskaitos spintos iki kliento nurodytos vietos jo valdoje.

 

Pasak I. Pranskevičiaus, tai žmonėms leis sutaupyti laiko ir sumažins rūpesčių. ESO taip pat suderins visus elektros tinklo įrengimo dokumentus, o atliktiems darbams užtikrins 10 metų garantiją.

 

Vidaus tinklo darbai apima tranšėjos iškasimą, apsauginio vamzdelio ir kabelio patiesimą, įvadinės spintelės montavimą, prijungimą prie ESO tinklo, darbų suderinimą su Valstybine energetikos inspekcija. Gyventojams telieka namuose įsirengti vidaus instaliaciją – rozetes, jungiklius.

 

Verslosavaite.lt

 

 



 

VersloSavaite.lt pasilieka teisę šalinti reklaminius, nekultūringus, įžeidžiančius ar kitaip įstatymus pažeidžiančius skaitytojų komentarus. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. Paskelbusieji netinkamus komentarus gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

 

Susiję straipsniai: