Karolis Bagdonas, „Elektrum Lietuva“ smulkaus ir vidutinio verslo klientų vadovas   
2017 08 29, 10:18
Elektra Lietuvoje ir Latvijoje pabrango 9 proc.

Image
VersloSavaite.lt nuotr.
Praėjusią savaitę elektra pabrango visame Baltijos regione. Lietuvoje ir Latvijoje kaina vidutiniškai padidėjo 9 proc. iki 41,75 EUR/MWh, o Estijoje – 11 proc. ir pasiekė 41,64 EUR/MWh.

 

„Elektrum Lietuva“ ekspertai pastebi, kad kainų kilimą Baltijos šalyse lėmė pabrangusi elektra Šiaurės regione. Ten elektros kainos padidėjo dėl branduolinių elektrinių priežiūros darbų ir santykinai mažesnės elektros energijos gamybos iš atsinaujinančių energijos šaltinių.

reklama

 

Lietuva pagamino 75 proc. daugiau elektros

 

Per savaitę nuo rugpjūčio 21 iki 27 d. elektros energijos gamybos apimtys didėjo visose Baltijos šalyse. Latvijoje gamybos apimtys išaugo 44 proc. ir pasiekė 93 GWh, o Estijoje – 32 proc. iki 237 GWh. Lietuvoje buvo pagaminta 55 GWh elektros energijos – tai yra net 75 proc. daugiau nei prieš savaitę. Palyginti su praėjusia savaite, bendras elektros energijos suvartojimas regione žymiai nepasikeitė.

 

Elektrinės Baltijos šalyse praėjusią savaitę sugeneravo 84 proc. reikalingo elektros kiekio. Lietuva importavo 71 proc., o Latvija 26 proc. suvartotos elektros. Tuo metu Estija pagamino 67 proc. daugiau elektros energijos nei suvartojo.

 

Verslosavaite.lt

 

 



 

VersloSavaite.lt pasilieka teisę šalinti reklaminius, nekultūringus, įžeidžiančius ar kitaip įstatymus pažeidžiančius skaitytojų komentarus. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. Paskelbusieji netinkamus komentarus gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

 

Susiję straipsniai: