VersloSavaite.lt   
2017 08 09, 15:22
Interneto pasirinkimo galimybės Klaipėdoje

Image
VersloSavaite.lt nuotr.
Lietuvoje per pastaruosius kelis dešimtmečius interneto galimybės pagerėjo šimteriopai, o gal net ir tūkstanteriopai – įdomus faktas: vien nuo interneto įsitvirtinimo Lietuvoje iki 2007 metų interneto sparta padidėjo nuo 14 iki 1000 000 kilobitų per sekundę.

 

Tai net 70 000 kartų interneto greičio skirtumas! O ką bekalbėti apie šiandien metai iš metų dar labiau gerėjančią interneto kokybę ir pasiekiamumą visoje Lietuvoje.

 

Lietuvoje džiaugiamės pačiu greičiausiu internetu pasaulyje, nes šalies interneto tiekėjai ir spartus ryšio tinklų vystymasis nuo pat interneto pradžios intensyviai investavo į šią sritį. Taip pat daug lėmė interneto tiekėjų tarpusavio konkurencija. Telia, Mezon, Cgates, Viasat yra tik keli iš pagrindinių ir populiariausių interneto tiekėjų.

reklama

 

O juk kiekvienas Lietuvos regionas taip pat turi dar bent po vieną tik toje vietovėje paslaugas teikiančius interneto tiekėjus. Tad interneto tiekėjų pasirinkimas yra išties platus – kiekviena ryšio kompanija siūlo vieną už kitą patrauklesnius planus ir paslaugas, tad iš jų visų išsirinkti vieną tiekėją kartais gali būti nelengva užduotis.

 

Spartus ir kokybiškas internetas Klaipėdoje yra pasiekiamas didžiojoje dalyje apskrities rajonų. Kaip ir kiekviename Lietuvos didmiestyje, čia suplanuota plati ir pažangi šviesolaidinio ir plačiajuosčio  interneto infrastruktūra.

 

Klaipėdoje taip pat veikia kokybiškas 4G mobilusis internetas, šviesolaidinis bei kabelinis internetas. Tai, kokią interneto rūšį ir kukio tiekėjo paslaugas rinktis, priklauso pirmiausiai nuo jūsų gyvenamosios vietos. Tarkime, ne visuose Klaipėdos rajonuose prieinamas šviesolaidinis internetas, todėl tokiais atvejais tenka rinktis plačiajuostį, mobilųjį ar kito tipo interneto ryšį.

 

Jei nesate tikri, kurį interneto paslaugų tiekėją rinktis, jums geriausiai gali patarti interneto ir televizijos paslaugų tarpininkai „myPlan“. Susisiekę su „myPlan“ specialistais, pirmiausiai turėsite pasakyti, kurioje miesto vietoje gyvenate - netrukus jums bus suteikta informacija apie čia geriausiai veikiantį interneto ryšį ir pasiūlyti tiekėjai, atitinkantys jūsų svarbiausius poreikius.

 

Internetą galite taip pat rinktis pagal įrangą, reikalingą jo veikimui. Kaip žinia, norint namuose ar biure naudotis bevieliu (WiFi) ryšiu, šviesolaidinis internetas reikalauja maršrutizatoriaus, todėl užsisakydami šio tipo internetą turite apgalvoti būsimas papildomas išlaidas įrangai. Štai mobilusis 4G internetas (kaip pvz. Mezon) įrengiamas bene paprasčiausiai. Tereikia paštu atsisiųsti kompaktišką modemą, kuriame aktyvavus SIM kortelę galėsite iškart mėgautis internetu.

 

Internetas Klaipėdoje prieinamas iš tokių tiekėjų kaip: Telia, Cgates, Mezon, INIT, Bitė, Tele2, Splius ir kitų kompanijų. Kiekviena šių kompanijų turi daugybę pasiūlymų ir planų, kurie vilioja puikiomis kainomis ir sąlygomis, tačiau, kaip jau minėjome, prieš rinkdamiesi interneto tiekėją turite išsiaiškinti, ar jo interneto ryšys veiks Jūsų namuose.

 

„myPlan“ nemokamai  kiekvienam gali padėti atrasti interneto tiekėją, kuris siūlo geriausią interneto ryšį konkrečiu adresu ir pasiūlyti patrauklią interneto paslaugų kainą tiesiai iš tiekėjo. Tai patikimas būdas išsirinkti Jūsų poreikius geriausiai atitinkantį internetą Klaipėdoje ir šio miesto apylinkėse.

 

Verslosavaite.lt

 

 



 

VersloSavaite.lt pasilieka teisę šalinti reklaminius, nekultūringus, įžeidžiančius ar kitaip įstatymus pažeidžiančius skaitytojų komentarus. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. Paskelbusieji netinkamus komentarus gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

 

Susiję straipsniai: