VersloSavaite.lt   
2017 03 21, 16:30
Populiariausios Lietuvoje transporto biržos – kas naujo?

Image
VersloSavaite.lt nuotr.
Dirbantiems Lietuvos logistikos sektoriuje, puikiai žinomi populiariausių šalyje transporto biržų pavadinimai – TimoCom, Trans.eu ir Cargo.lt.

 

Iš pirmo žvilgsnio, kiekvienos iš jų veikimo principas tas pats – internetinėje platformoje viena pusė įkelia transporto ar krovinio pasiūlymą, o kita jį priima.

 

Vis dėlto, dauguma įmonių naudojasi bent dvejomis biržomis, nes kiekviena iš jų siūlydama vis kitokią pridėtinę vertę, sulaukia savo naudotojo. Nusprendėme pasidomėti, ką tokio įdomaus per pastarąjį laiką siūlė ar siūlo visos trys populiariausios platformos.

reklama

 

TimoCom

 

Gal tai jau nėra pati karščiausia naujiena Vokiečių kapitalo biržai bei nėra naujovė tarp pačių platformų, tačiau TimoCom pridėjo bendravimo funkciją, kurioje galima pradėti su pasiūlymais susijusius pokalbius - Messengerį. Taip pat ši birža aktyviai integruojasi su telematikos sistemomis. Kaip pateikiama jų tinklalapyje, šiuo metu su jų platforma integravosi su jau virš 200 telematikos tiekėjų, kad klientams būtų lengviau stebėti transporto priemonių parką.

 

Be to, TimoCom sukūrė nemokamą platformą, kur galima sužinoti apie draudimus sunkiajam transportui Europos keliuose. Taip pat, save didžiausia Europoje transporto platforma vadinanti birža išplėtė savo funkcijų galimybes papildydama ją dokumentų įkėlimo ir atsisiuntimo funkcija.

 

Kas įdomu, TimoCom paruošė staigmeną, kurią pristatys artėjančioje „transport logistics“ parodoje, kuri vyks Miunchene. Biržos atstovai žada pristatyti inovaciją, kuri kol kas laikoma paslaptyje, tačiau spėjama, kad naujovė bus susijusi su ilgesniais junginiais (autotraukiniais), kurie neseniai tapo leidžiami Vokietijos keliuose.

 

Cargo.LT

 

Transporto biržoms konkuruojant tarpusavyje, Cargo.lt padarė didelį žingsnį į priekį. Įmonės, turinčios paskyras šioje vietinėje biržoje, tikriausiai jau pastebėjo didelį kiekį transportą ir krovinius siūlančių ukrainiečių srautus. Visai neseniai Cargo.lt atidarė padalinį Kijeve, kur pradėjo aktyvius pardavimus. Taip pat Cargo.lt dukterinė įmonė ООО "Фиронет" (“Fironet”) kartu su ukrainiečių birža Lardi-Trans sukūrė įrankį leidžianti talpinti pasiūlymus abejose platformose iškarto.

 

Ukrainietiškoms įmonėms tereikia gauti prieigą prie Cargo.lt biržos (kuri šiuo metu ukrainiečiams siūloma nemokamai) arba lietuviškoms užsiregistruoti Lardi-trans ir galima pradėti dirbti iškarto dvejose platformose.

 

Nors oficialiai jokios informacijos apie sujungimą nėra, bet sprendžiant iš klientų duomenų saugumo taisyklių, sujungimas vyksta. Iš dalies, tai nebloga alternatyva įmonėms, kurioms kitų biržų kainos atrodo užkeltos. Tik įdomus faktas tas, kad birža pati straipsnyje užsiminė apie tai, kad Lardi-Trans nėra pati patikimiausių platformų.

 

Trans.eu

 

Kol vietinė birža Cargo.lt plečiasi užsienyje, nuolat besivystanti Europoje platforma Trans.eu pasiūlė įrankį, skirtą vidinei rinkai, ragindama savo biržos naudotojus dirbti ne tik tarptautiniais maršrutais, bet ir vietinėje rinkoje uždarosiose grupėse.

 

Be to, Trans.eu Sistema praėjusiais metais investavo į technologijas ir pažėrė įdomių naujovių. Tarp jų, dvi nemokamos programėlės išmaniesiems telefonams - TransExpress ir TransParking. Pirmoji - skirta krovinių paieškai visoje Europoje, o antra - saugių parkavimosi vietų paieškai sunkvežimių vairuotojams. Ši platforma taip pat pakeitė savo tinklalapio išvaizda ir visai neseniai paskelbė apie Trans.eu

 

Sistemoje jau funkcionuojantį pirmą rinkoje multifunkcinį žemėlapį, kuris turėtų žymiai palengvinti kasdienį darbą krovinių gabenimo sektoriaus dalyviams. Platforma taip pat pasigyrė gavusi ISO 27001 – informacijos saugumo sertifikatą.

 

Kaip matote, visos, tarp lietuviškų įmonių populiariausios biržos nestovi vietoje. Vienos investuoja į rinkos plėtrą, kitos į technologijas, inovacijas ir saugumą. Tokiu būdu kiekvienas naudotojas gali rasti sau geriausią sprendimą. Belieka su nekantrumu laukti, ką jos pasiūlys šiais, 2017 metais.

 

Verslosavaite.lt

 

 



 

VersloSavaite.lt pasilieka teisę šalinti reklaminius, nekultūringus, įžeidžiančius ar kitaip įstatymus pažeidžiančius skaitytojų komentarus. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. Paskelbusieji netinkamus komentarus gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

 

Susiję straipsniai: