VersloSavaite.lt   
2017 02 24, 10:14
Ar plastikinių pirkinių maišelių era jau eina į pabaigą?

Image
VersloSavaite.lt nuotr.
Pirkti plastikinį pirkinių maišelį tik tuo atveju, jei nėra kitų būdų parsinešti pirkinius. Tokią nuostatą ne pirmus metus gyventojams stengiasi diegti prekybininkai, siekiantys sumažinti šiuolaikinio vartojimo poveikį aplinkai.

 

Skaičiuojama, kad 2016 metais gyventojai vien prekybos tinkle IKI nupirko 360 tūkst. mažiau plastikinių pirkinių maišelių nei 2015 metais, o žvelgiant į kelių metų perspektyvą pardavimai mažėjo 7-10 proc. Nors parduodamų plastikinių maišelių skaičius mažėja kasmet, pastebima, kad pirkėjų įpročiai keičiasi lėčiau nei norėtųsi.

reklama

 

Prekybos tinklo IKI atstovai skaičiuoja, kad vienoje parduotuvėje kiekvieną dieną yra nuperkama keli šimtai plastikinių pirkinių maišelių, o per metus šis skaičius pasiekia 85 tūkst.

 

„Plastikinių pirkinių maišelių, parduodamų mūsų tinkle, skaičius nuosekliai mažėja, o mes dedame visas pastangas, kad vartotojų įpročiai keistųsi sparčiau. Jau šiandien matome, kad egzistuoja pakankamai reikšminga klientų dalis, kurie sąmoningai neperka plastikinių pirkinių maišelių arba daro tai tik išimtiniais atvejais“, - sako prekybos tinklo IKI viešųjų ryšių vadovė Berta Čaikauskaitė.

 

Jos teigimu, praėjusiais metais daugkartinius pirkinių maišelius rinkosi net 110 tūkst. klientų ir kiekvienais metais šis skaičius auga. Įvertinus, kad toks maišelis gali tarnauti dešimtis kartų, tampa aišku, kad daugkartiniai maišeliai jau sudaro lygiavertę konkurenciją vienkartiniams.

 

Verslosavaite.lt

 

 



 

VersloSavaite.lt pasilieka teisę šalinti reklaminius, nekultūringus, įžeidžiančius ar kitaip įstatymus pažeidžiančius skaitytojų komentarus. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. Paskelbusieji netinkamus komentarus gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

 

Susiję straipsniai: