VersloSavaite.lt   
2017 01 16, 10:51
Pirkėjų krepšeliuose – net 20 proc. daugiau vaisių ir daržovių

Image
VersloSavaite.lt nuotr.
Sveikos mitybos mada tampa vyraujančia tendencija, konstatuoja prekybininkai, statistiniame pirkinių krepšelyje skaičiuojantys vis daugiau vaisių ir daržovių.

 

Metų pradžioje atliktas „IKI pirkėjo krepšelio“ tyrimas rodo, kad spalio-gruodžio mėnesiais gyventojai pirko net penktadaliu daugiau vaisių ir daržovių nei per tą patį laikotarpį 2015 m. Čia pat pastebima, kad drąsiau į kasdienį pirkinių krepšelį dedami ir egzotiniai vaisiai bei daržovės.

reklama

 

Prekybos tinklo IKI viešųjų ryšių vadovė Berta Čaikauskaitė akcentuoja, kad mitybos pokyčiai, apie kuriuos buvo kalbama kurį laiką, dabar jau atsispindi ir „IKI pirkėjo krepšelyje“, t.y. realiais 2016 metų pardavimais vaisių ir daržovių kategorijoje.

 

„Besikeičiantys kasdieniai mitybos įpročiai ir didesnis šviežių vaisių ir daržovių vartojimas nėra naujiena – jau ne pirmus metus stebime augančią paklausą. Būtent dėl šviežių vaisių ir daržovių pirkėjai yra linkę prekybos centruose apsilankyti net kelis kartus per savaitę. Šiuo metu, tarp dažniausiai perkamų vaisių ir daržovių yra bulvės, brokoliai, žiediniai ir paprasti kopūstai, taip pat bananai ir egzotiniai vaisiai – ananasai, mangai bei persimonai. Šventiniu laikotarpiu tradiciškai išaugo ir mandarinų pardavimai“, – sako Berta Čaikauskaitė.

 

Tyrėjų nuomone, parduodamos šviežios mėsos ir žuvies kiekius daugiausiai lėmė šventinis laikotarpis, kurio metu staiga išauga tradiciniams švenčių stalo patiekalams reikalingų ingredientų paklausa.

 

Verslosavaite.lt

 

 



 

VersloSavaite.lt pasilieka teisę šalinti reklaminius, nekultūringus, įžeidžiančius ar kitaip įstatymus pažeidžiančius skaitytojų komentarus. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. Paskelbusieji netinkamus komentarus gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

 

Susiję straipsniai: