VersloSavaite.lt   
2016 11 18, 15:20
„Regitroje“ – vėl galimo nesąžiningumo apraiškos

Image
VersloSavaite.lt nuotr.
Šiaulių „Regitroje“ praėjusią savaitę egzaminuotojas buvo priverstas sėkmingai (97 proc.) išlaikyto vairavimo teorijos egzamino rezultatą pakeisti į „neišlaikytas“ – greitą piliečio M. K. (1996 m.) sėkmę nutraukė iš striukės styrantis laido galiukas.

 

„Paprašiau atsisegti striukę, tada pasimatė ir laidų raizgalynė, ir maitinimo elementai, ir telefonas su kamera, prijungtas prie laidų“, – pranešė Šiaulių filialo egzaminuotojas.

 

Dėl incidento iškviesti policijos pareigūnai, kurie perėmė incidento tyrimą ir galimai nesąžiningai egzaminą laikiusį asmenį bei aptiktą įrangą išsivežė.

reklama

 

Šiauliuose analogišku būdu pagerinti vairavimo teorijos egzaminą bandyta ir vasarą, tąkart dėl piliečio K. V. (1980 m.) pradėtas incidento tyrimas, „Regitros“ turimais duomenimis, tęsiamas.

 

Incidentų laikant tiek vairavimo praktikos, tiek vairavimo teorijos egzaminus šiais metais būta ir Kauno filiale – egzaminuotojai pasielgė pilietiškai ir į incidentus iškvietė policijos pareigūnus.

 

Praėjusią savaitę teisėsaugos prašymu pradėtas vidinis tyrimas ir dėl vieno įmonės filialo darbuotojo, siekiant išsiaiškinti, kaip buvo laikomasi Motorinių transporto priemonių ir jų priekabų registravimo taisyklių nuostatų. Tiriami 2014 m. įvykiai. Siekiant tyrimo objektyvumo šiai dienai daugiau informacijos atskleisti nėra galimybių. Tyrimo išvados bus paviešintos kartu su teisėsaugos sprendimu.

 

Valstybės įmonė ir ateinančiais metais vienu pagrindinių uždavinių mato jos teikiamų paslaugų skaidrumo didinimą. Vienos iš veiksmingiausių skaidrumo užtikrinimo priemonių – darbuotojų antikorupcinis švietimas, galimai nesąžiningo ir neteisėto jų ir įmonės klientų elgesio viešinimas bei elektroninių paslaugų naudojimo skatinimas, šių paslaugų tobulinimo darbai.

 

Anksčiau jau rašėme apie bandymą papirkti pareigūną „Regitroje“.

 

Verslosavaite.lt

 

 



 

VersloSavaite.lt pasilieka teisę šalinti reklaminius, nekultūringus, įžeidžiančius ar kitaip įstatymus pažeidžiančius skaitytojų komentarus. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. Paskelbusieji netinkamus komentarus gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

 

Susiję straipsniai: