VersloSavaite.lt   
2016 10 07, 15:25
Interneto svetainių kūrėjai – viename portale

Image
VersloSavaite.lt nuotr.
Interneto svetainė jau tapo nepakeičiamu įrankiu norint pristatyti ar viešinti savo veiklą, ieškoti klientų ir partnerių. Tačiau norint, kad puslapis atrodytų profesionaliai reikia kreiptis į šios srities specialistus.

 

Tuomet iškyla klausimas, kur juos rasti? Atsižvelgus į tai, buvo įkurtas internetinis portalas svetainiukurejai.lt, vienijantis interneto svetainių kūrimo profesionalus.

 

Sukūrė, nes tokios svetainės nebuvo

reklama

 

Portalo įkūrėjas Tadas Dabulskis sako, kad idėja sukurti puslapį kilo netikėtai – supratus, kad svetainės, vienijančios interneto puslapių kūrėjus iki šiol nebuvo.

 

„Kadangi pats užsiimu svetainių kūrimu kilo mintis, kodėl nesukurti svetainės, kurioje šios srities specialistai galėtų pasiūlyti savo paslaugas. Nekilnojamojo turto brokeriai savo puslapius turi, automobiliams parduoti taip pat yra ne vienas portalas, tačiau svetainių kūrėjai savo puslapio neturi, todėl ir kilo mintis tokį sukurti“, – sako portalo svetainiukurejai.lt idėjos sumanytojas ir įkūrėjas.

 

Prieš metus startavęs interneto portalas, anot T. Dabulskio, per šį laikotarpį nemenkai pasistūmėjo į priekį, o pagrindinius tikslus tikimasi įgyvendinti ateinančiais metais.

 

Kodėl tai patogu?

 

Apsilankę svetainėje lankytojai gali pasirinkti juos dominančią kategoriją – interneto svetainių kūrėjus, programuotojus, tekstų rašytojus, SEO specialistus, grafikos dizainerius, mobiliųjų aplikacijų kūrėjus ar kitus specialistus.

 

Sąraše pateikiamų paslaugų teikėjų profiliuose pateikiami jų prisistatymai, kontaktai ir darbų pavyzdžiai. Svetainėje skelbiami ne tik įmonių profiliai, tačiau ir fizinių asmenų, kuriančių svetaines, portfolio.

 

Daugiausiai specialistų šiuo metu yra interneto svetainių kūrėjų kategorijoje. Tačiau norint surasti poreikius atitinkantį specialistą visų profilių peržiūrėti nebūtina – portale yra sukurta galimybė suformulavus reikalavimus išsiųsti užklausą visiems paslaugų teikėjams ir privačiai gauti jų pasiūlymus.

 

„Išsiuntus užklausą paslaugų teikėjai ją gauna el. paštu ir pirmųjų atsakymų galima sulaukti jau artimiausiu metu. Toks užklausos siuntimas yra patogus ir klientui, ir paslaugų teikėjui, nes šis gali atsakyti į užklausą jam patogiu laiku. Vėliau galima derėtis ir dėl kitų su svetainės kūrimu susijusių detalių“, – sako T. Dabulskis.

 

Svetainės nori geros, bet pinigų daugiau neskiria

 

Anot T. Dabulskio, pastaruoju metu pastebima tendencija – užsakovams pirmoje vietoje ne kuriamo projekto kokybė, o interneto svetainių kūrimas už nedidelę kainą.

 

„Kad ir kaip būtų gaila, žmonėms pastaruoju metu svarbiausia yra kaina, o kokybė lieka tik antroje vietoje. Svetainės norima kuo pigiau ir kuo greičiau. Dar viena problema – už mažą kainą dirbantys studentai, iškreipiantys rinką. Klientai lieka nusivylę, nes už nedidelę kainą kuriantys šios srities pradžiamoksliai darbo neatlieka iki galo, tad klientai tampa atsargesni ir nebebando antrą kartą susikurti kokybišką svetainę mokėdami daugiau“, – sako Tadas Dabulskis.

 

Pašnekovas, pats kuriantis interneto svetaines ne vienerius metus, pastebi, kad kokybiškų svetainių kūrimo kainos pastaruoju metu yra išaugusios.

 

„Įmonei, norinčiai turėti pristatomąją interneto svetainę tai kainuoja apytiksliai nuo 300 iki 700 eurų. Tokiai svetainei sukurti naudojamas šablonas ir patogi turinio valdymo sistema, pritaikoma pagal kliento poreikius ir yra puikiai funkcionuojanti. Norintys išskirtinės svetainės turėtų kreiptis su individualiais reikalavimais ir tuomet interneto puslapių kūrėjai pateiks konkretesnius kainų paskaičiavimus“, – sako svetainiukurejai.lt įkūrėjas.

 

Anot T. Dabulskio, svetainių kūrimas pabrango po euro įvedimo, kainos buvo suapvalintos į aukštesnę pusę.

 

Kaip patekti į katalogą?

 

Interneto portale lankosi ne tik ieškantys svetainių kūrėjų, tačiau ir tinklalapių kūrėjai, ieškantys partnerių bendradarbiauti. Norintys patekti į katalogą gali nemokamai registruotis svetainėje ir pasitalpinti savo profilį su prisistatymu ir darbų pavyzdžiais.

 

Norint kataloge užimti aukštesnę poziciją ir įsigyti galimybę gauti klientų užklausas yra papildomas mokestis, kuris, anot T. Dabulskio, greitai atsiperka.

 

„Kadangi puslapyje nuolat gausu potencialių klientų, kurių dėmesys visų pirma yra nukreiptas į sąraše aukščiau atvaizduojamus svetainių kūrėjus, tad tikimybė gauti užklausą ar gal net konkretų užsakymą iš karto, yra didesnė, nei kūrėjų, esančių apačioje“, – sako Tadas Dabulskis.

 

Verslosavaite.lt

 

 



 

VersloSavaite.lt pasilieka teisę šalinti reklaminius, nekultūringus, įžeidžiančius ar kitaip įstatymus pažeidžiančius skaitytojų komentarus. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. Paskelbusieji netinkamus komentarus gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

 

Susiję straipsniai: