VersloSavaite.lt   
2016 10 04, 12:09
Naujas „Žemaitijos pieno“ versliukas – informacijos akcininkams teikimas

Image
VersloSavaite.lt nuotr.
Viena didžiausių Lietuvos pieno perdirbimo įmonių „Žemaitijos pienas“ pradėjo naują versliuką ir ketina uždirbti iš informacijos akcininkams teikimo.

 

Spalio 28 dieną vyksiančiame akcininkų susirinkime siūloma patvirtinti „Žemaitijos pieno“ įstatus, kuriuose kaip ir anksčiau numatyta, kad akcininkams pateikiamos dokumentų kopijos apmokestinamos ne mažiau kaip po 3 eurus už lapą, vieną užklausą apmokestinant minimalia 500 eurų suma.

reklama

 

„Akcinių bendrovių įstatymas sako, kad įstatuose numatytas atlyginimas negali viršyti informacijos pateikimo išlaidų. Panašu, kad „Žemaitijos piene“ kopijas daro generalinis direktorius, arba atsakymams į kiekvieną užklausą samdomi brangiausi Lietuvos advokatai“, - sakė Investuotojų asociacijos  valdybos pirmininkas Vytautas Plunksnis.

 

Pasak jo, Investuotojų asociacijos nariai, įmonei pareiškus apie ketinimus delistinguotis iš NASDAQ Vilnius biržos, aktyviai teikė prašymus pateikti su tuo susijusią informaciją, tačiau visi gavo prašymus susimokėti po 500 eurų, nors ši suma neatitinka realių sąnaudų.

 

„Tikrasis tokių atsakymų tikslas – kad informacija apie „Žemaitijos pieno“ priimtų sprendimų logiką liktų tik itin siaurame vadovų rate“, - teigė V. Plunksnis.

 

Verslosavaite.lt

 

 



 

VersloSavaite.lt pasilieka teisę šalinti reklaminius, nekultūringus, įžeidžiančius ar kitaip įstatymus pažeidžiančius skaitytojų komentarus. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. Paskelbusieji netinkamus komentarus gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

 

Susiję straipsniai: