VersloSavaite.lt   
2016 07 20, 10:21
Parodė kaip autentiškose krosnyse kepama rytietiška duona

Image
VersloSavaite.lt nuotr.
Po rekonstrukcijos duris neseniai atvėrusiame Centriniame Kauno turguje gausu ne tik lietuviškų, bet ir iš tolimų šalių atkeliavusių išskirtinių produktų. Tačiau bene daugiausia dėmesio sulaukia pagal tūkstantmetes tradicijas rytietiškose tandyr krosnyse kepami puri pyragaičiai ir duona.

 

Už stiklo pertvarų įsikūrusi rytietiško stiliaus kepyklėlė iš karto patraukia praeivių dėmesį – iš pradžių didžiulėmis molinėmis šulinio pavidalo krosnimis, o po to ir unikaliu kepinių gamybos procesu.

 

Duona ir pyragėliai formuojami ant čia pat, ant greta krosnių įrengtų stalų, o vėliau specialiu įrankiu prilipinami prie iki 600 laipsnių įkaitintos krosnies vidinių sienelių. Pamatę visą gamybos procesą ir paragavę duonos bei pyragaičių su šonine, lašiša, džemu, ar netgi karamelės įdaru, žmonės nedvejoja ir čia pat įsigyja mūsų kraštuose retų kepinių.

reklama

 

„Tandyr krosnyje duona iškepa greitai ir įgyja unikalų tik jai būdingą skonį ir tekstūrą. Mūsų produkciją labai gerai įvertino ir svečiai iš rytų šalių, kur šis kepimo būdas yra tradicinis“, – pasakojo kepyklos vadovas Audrius Maciulevičius.

 

Pasak jo, krosnis pastatyti padėjo iš Gruzijos atvykęs specialistas, kuris atskleidė įvairių niuansų leidusių jas įrengti taip, kad čia kepama duona būtų atskleistų savo geriausias savybes.

 

Tokios krosnys naudojamos Azerbaidžano, Gruzijos, Armėnijos, Irano, Indijos ir kitose rytų pasaulio virtuvėse. Kepyklos savininkai mintį įrengti jas Lietuvoje ir parsivežė iš kelionių po rytų šalis. Tokias krosnis naudojančių kepyklų ar restoranų Lietuvoje yra keletas, tačiau tik prekybos miestelyje „Urmas“ įsikūrusiame Centriniame Kauno turguje ir dar vienoje vietoje Klaipėdoje lankytojai gali jas ir visą gamybos bei kepimo procesą matyti.

 

Verslosavaite.lt

 

 



 

VersloSavaite.lt pasilieka teisę šalinti reklaminius, nekultūringus, įžeidžiančius ar kitaip įstatymus pažeidžiančius skaitytojų komentarus. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. Paskelbusieji netinkamus komentarus gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

 

Susiję straipsniai: