VersloSavaite.lt   
2016 07 07, 18:06
Internetinėse parduotuvėse populiarėja atsiskaitymas kortele

Image
VersloSavaite.lt nuotr.
Lietuvoje veikiančios internetinės parduotuvės vis dažniau siūlo savo klientams galimybę už pirkinius atsiskaityti mokėjimo kortelėmis.

 

„Danske Bank“ skaičiuoja, kad per pastaruosius metus įmonių, nusprendusių pasiūlyti šį sprendimą savo klientams, skaičius augo beveik dvigubai.

reklama

 

„Verslo įmonės itin aktyviai domisi galimybe įdiegti atsiskaitymą kreditinėmis kortelėmis internetu. Ši paslauga tampa vis populiaresnė internetinėse parduotuvėse, nes suteikia galimybę už prekes ir paslaugas atsiskaityti platesniam vartotojų ratui, nei, pavyzdžiui, elektroninė bankininkystė“, – sako Beata Skurzynska, „Danske Bank“ Lėšų valdymo skyriaus vyr. projektų vadovė.

 

Galimybė įdiegti atsiskaitymą kreditinėmis kortelėmis internetu tapo labiau prieinama smulkioms ir vidutinėms įmonėms po to, kai pernai pasikeitė kreditinių kortelių mokėjimo sistemos operatorių „MasterCard“ ir „Visa“ taikomo tarpbankinių atsiskaitymų kreditinėmis kortelėmis komisinio mokesčio dydis.

 

Tai, pasak B. Skurzynskos, lėmė, kad per pastaruosius metus įmonių, įdiegusių galimybę atsiskaityti mokėjimo kortelėmis internetu, skaičius išaugo beveik dvigubai. Atsižvelgiant į jų susidomėjimą ir aktyvumą, prognozuojama, kad augimo tendencija išsilaikys ir ateityje.

 

Mokėjimo kortelėmis internetu galimybę įdiegusios elektroninės parduotuvės ZZZ.lt vadovas Žilvinas Vasiliauskas, kalbėdamas apie skirtingus atsiskaitymo būdus, pastebi net keletą pastarojo varianto privalumų.

 

Maisto prekių pristatymo į namus rinkos naujokei jie padeda pritraukti didesnį klientų srautą – kortelėmis internetu atsiskaito jau kas dešimtas pirkėjas ir jų dalis nuolat auga.

 

Verslosavaite.lt

 

 



 

VersloSavaite.lt pasilieka teisę šalinti reklaminius, nekultūringus, įžeidžiančius ar kitaip įstatymus pažeidžiančius skaitytojų komentarus. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. Paskelbusieji netinkamus komentarus gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

 

Susiję straipsniai: