VersloSavaite.lt   
2016 06 27, 10:11
Refinansavimas – būdas išvengti brangios paskolos ar klimpimas gilyn?

Image
Sxc.hu nuotr.
Finansinė paslauga pavadinta refinansavimu turi sudariusi dvejopą įvaizdį apie save, išsiskiria žmonių suvokimas, kam ši paslauga skirta, kada ja verta pasinaudoti, o kada tai daugiau meškos paslauga nei nauda skolininkui.

 

Mūsų nuomone, paskolos refinansavimas gali būti ir naudingas, ir žalingas, nes viskas priklauso nuo konkretaus atvejo, siūlomų sąlygų ir refinansuoti planuojamos paskolos dydžio bei kitų detalių.

 

Turintiems nepalankų kreditą – puiki išeitis

reklama

 

Kartais ieškodami paskolos skubėdami pasirenkame ne tai, kas yra naudinga finansiškai, o susigaudome tik po laiko. Atrodytų išeities nėra, tačiau būtent tam ir yra skirtas refinansavimas. Pasinaudoję tokia paslauga galėsite grąžinti neadekvačiomis sąlygomis paimtą paskolą ir taip šiek tiek sutaupyti.

 

Atkreipiame dėmesį, jog kuo ilgiau delsite, tuo mažiau sutaupysite, kadangi beveik visuomet pirmųjų įmokų mokėjimo metu grąžinama tik labai mažytė dalis paskolos sumos, beveik visą įmoką sudaro palūkanos. Turėkite tą omenyje, ypač jei refinansuoti planuojate paskolą, kurią mokate jau ne vieną mėnesį.

 

Geriausia – pasitikrinkite savo paskolos grąžinimo grafike, kur tokia informacija papratai yra nurodoma, o jei nesusigaudote – paklauskite savo paskolos davėjo ir jis pasakys, kiek reikėtų grąžinti jei nuspręstumėte tai padaryti dabar.

 

Nepalankus kreditas – nebūtinai brangus kreditas. Jei, pavyzdžiui, imdami paskolą pasirinkote trumpesnį grąžinimo laiką ir didesnes įmokas, tačiau sumažėjo Jūsų gaunamos pajamos, tokia našta Jums gali būti per didelė, tad paskolos refinansavimas Jums gali pratęsti paskolos terminą išskaidant įmokas mažesnėmis.

 

Dažniausiai tai kilstels galutinę mokamą sumą, tačiau Jūs nebejusite didelės, galbūt net nepakeliamos finansinės naštos. Toks būdas gelbsti nuo skolų didėjimo, delspinigių ir baudų – geriau jau permokėti šiek tiek nei įklimpti į minėtas problemas, labai kenkiančias ir Jūsų kredito istorijai.

 

Refinansavimas gali tapti ir problema

 

Vis pratęsdami savo paskolas refinansavimo metodu galite įklimpti į užburtą ratą, iš kurio ne visada net ir norisi išeiti, nes tai tampa tiesiog įprasta. Dėl tokios žmonių klaidos, kuri, beje, nelabai jau ir reta, paskolos ir jų refinansavimas visuomenėje įgauna neigiamą atspalvį.

 

Geriausia vieną kartą susiimti ir pamėginti grąžinti visas turimas paskolas, padengti kitus finansinius įsipareigojimus. Tam gali reikėti pasistengti, rasti papildomą pajamų šaltinį, tačiau tai tikrai verta ir naudinga. Atsikvėpsite nuo įsipareigojimų, pagerinsite savo kredito istoriją, jei vėliau vėl kada prireiks finansinės pagalbos bus paprasčiau ją gauti.

 

Galvodami apie refinansavimą įvertinkite šios paslaugos galimą naudą Jums, atsižvelkite į tai, ar gavę naująją paskolą ankstesnės padengimui ką nors išlošite, tai yra, ar refinansuota paskola netaps didesne našta ir dar didesniu galvos skausmu Jums. Jei problemų naujų nenusimato – paskubėkite ir refinansuokite netinkamą paskolą jau dabar – sutaupysite ir galėsite mėgautis gyvenimu be varginančių skolų!

 

Verslosavaite.lt

 

 



 

VersloSavaite.lt pasilieka teisę šalinti reklaminius, nekultūringus, įžeidžiančius ar kitaip įstatymus pažeidžiančius skaitytojų komentarus. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. Paskelbusieji netinkamus komentarus gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

 

Susiję straipsniai: